OVER MIJ

Over Agnes

‘Het leven heeft zoveel meer te bieden!’

Ik ben een positief ingestelde gedreven OM-denker, die zich niet laat belemmeren, maar altijd kijkt naar mogelijkheden en die het lef heeft deze ook uit te voeren. Waar een wil is, is een weg; het gaat erom de aandacht op de juiste dingen te leggen.

Op mijn eigen authentieke wijze leer ik anderen met een positieve mindset in de spiegel te kijken en met een liefdevolle blik hun onbegrensde mogelijkheden te zien. Het leven heeft vaak zoveel meer te bieden dat wij denken!

De natuur is voor mij een grote inspiratiebron, die ik gebruik om van te leren en om in te onthaasten. Dagelijks een rondje door het bos, samen met yoga en meditatie helpen mij om in balans te blijven.

Het geeft mij energie als ik jou kan inspireren ook het beste uit jezelf te halen. Jouw kan motiveren om in beweging te komen en voorbij je hindernissen van dit moment te kijken. Ik wens je een stralend leven, waarin jij al jouw potentieel ontwikkeld en jij met jouw licht helpt om de wereld lichter en mooier te maken. So…

Are you ready to ‘Become Your Own Crytal’?

Energie resoneert

‘De kracht van verbinding geeft ongekende mogelijkheden!’

Door mijn uitgebreide energetische opleiding heb ik geleerd en ervaren dat wij allemaal bestaan uit oneindig kleine energiegolfjes. Dit betekent dat wij resoneren op onze omgeving en onze omgeving op ons.

Ik ben afgestudeerd als healer en reader. Reiki, NLP en sound-healing waren hier onderdeel van. Ik heb ervaring in het werken met kristallen, maar ook met lichaamswerk, zoals energetische massages. Daarnaast heb ik mij verdiept in onze levensenergie, wat ook bekend is onder de naam seksuele energie.

Communicatie is hierbij de sleutel en daarin heb ik mij gespecialiseerd. Communicatie is namelijk altijd ‘het probleem’ of onderdeel van het probleem. Naast kennis over verbale en non-verbale communicatie beschik ik ook over een uitgebreid palet aan zintuigelijke communicatie. Vanuit de juiste communicatie ontstaat verbinding en vertrouwen. Dit is de basis voor verandering, beweging en groei.

Triathlon: de weg naar de top

‘Van zero naar hero!’

Als freelance auteur heb ik over vele mooie mensen mogen schrijven. Hun bezieling te mogen verwoorden, was steeds opnieuw een bijzondere ervaring.

Het bracht mij ook een nieuwe uitdaging. Namelijk schrijven over mijn deelname aan de Triathlon van Holten. Beginnend vanaf een absoluut nulpunt, waarin ik nog geen 5 minuten kon hardlopen zonder een steek in mijn zij te krijgen, totdat ik eindigde als 10de bij de vrouwen van Holten.

Samen met een onderzoek naar het functioneren van het menselijk lichaam en mijn studie over voedingsleer heeft het mij veel gebracht. Hoe je vanuit de juiste spirit commitment kweekt om succesvol te zijn. En bovenal wat alle kleine stapjes doen voor het eindresultaat.

Docent, coach en trainer

‘Door structuur aan te brengen ontstaat ruimte voor wat echt van waarde is!’

Een pelgrimsroute naar Santiago de Compostella zo begon mijn studieloopbaanbegeleider zijn verhaal tijdens de uitreiking van mijn 2e graads opleiding docent economie & algemene economie. Dit was zijn symboliek voor mijn leven.

‘Als je namelijk niet alleen met je voeten wandelt, maar tijdens de tocht ook je zintuigen gebruikt, zal je merken hoeveel er valt te ontdekken en te beleven.’ Hij vertelde over keuzes, doelen, conditie, valkuilen en over de beloning van het resultaat: ‘Maar bovenal zal zij genieten van de bezinningsmomenten en herinneringen van onderweg en de overwinning op zichzelf.’

Namasté Jos voor deze persoonlijke woorden, waarmee je mij diep hebt geraakt en mijn leven zo bijzonder hebt omschreven.

Als docent weet ik hoe belangrijk het is om structuur aan te brengen, want daardoor ontstaat ruimte voor wat er werkelijk toe doet! Ruimte waarin de ontmoeting, de groei en het leerproces kan plaatsvinden. Methodisch te werk gaan helpt om de juiste routine in te slijpen en het stapeleffect te creëren. Dit is de kwaliteit die aan de basis moet liggen, zodat die ook verweven is met alle stappen die volgen.

Wadlopen

‘Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan!’

Na een educatieve tocht over het wad werd ik geïnspireerd om de uitdaging aan te gaan en van Holwerd naar Ameland te lopen!
Een schitterende sportieve ervaring waar ik soms tot mijn knieën in het slik en mijn middel in het water liep. Tijdens mijn wadlooptochten heb ik een van mijn mooiste zonsondergangen gezien.

De bijgevoegde foto komt uit mijn eigen koker en is genomineerd voor publicatie in National Geographic. Het mooie van foto’s maken is, dat je anders leert kijken naar alles om je heen. En dit is precies de kern achter mijn nieuwsgierigheid; nieuwe dingen ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten, het waarom achter ons gedrag ontrafelen.

Het heeft mij gebracht om mijn trainingen in ontstressen, communicatie en gezondheid samen te voegen tot een grote inspirerende personeelsdag. Om vanuit het schrijven voor de krant een grote fysieke uitdaging aan te gaan, door mee te doen met de Triathlon. Inmiddels ben ik diverse keren op het wad geweest en binnenkort ga ik mijn certificaat halen om in de wildernis routes uit te zetten.

Daarnaast geniet ik van alle gouden momenten met mijn kinderen en dierbare vrienden. Ik ga graag nieuwe uitdagingen aan en ben oprecht dankbaar voor het stralende leven dat ik nu heb!