De Lessen van de Rups: Groei en Focus voor Toekomstige Succes

Hoe groot durf jij te dromen? Ontdek in deze Insights hoe ik met Bespirit de krachtige lessen van de Rups, een symbool van transformatie en groei, heb uitgerold. In dit unieke verhaal onderzoek ik de delicate balans tussen het leven in het ‘nu’ en het voorbereiden op de toekomst. De Rups leert ons over het belang van focus, het stellen van prioriteiten, en het essentiële vermogen om te groeien en ons voor te bereiden op wat komen gaat.

Laat je inspireren om je eigen dromen na te jagen en te transformeren in je toekomstige zelf. Ga met mij mee op deze reis van zelfontdekking en persoonlijke ontwikkeling, waar elke stap je dichter bij je uiteindelijke doel brengt. Lees nu en ontdek hoe jij, net als de Rups, jezelf kunt voorbereiden om je vleugels uit te slaan en te vliegen.

Lessen van De Rups

De lessen van de Rups gaan over de balans tussen toekomst en nu. In het ‘NU’ moeten wij aansterken om voorbereid te zijn op onze toekomst. De eenkennigheid van de Rups qua voedsel is onze les in het stellen van prioriteiten.

De Rups heeft maar een korte periode om te groeien en klaar te zijn voor de volgende fase in zijn leven. Verspilling van zijn tijd is voor de Rups dus absoluut geen optie.

De Rups moet soms wel vier keer zijn huid afwerpen, omdat deze door zijn groei te klein is geworden. Het leert ons om de focus op het juiste doel te zetten, als ook wij een enorme groei in een korte tijd willen bereiken.

Toekomst versus ‘nu’

Hoewel velen van ons het contact met onze dromen zijn verloren, leven wij toch meer in de toekomst dan in het nu. Dit heeft alles te maken met het verhaal in ons hoofd, dat door ons verstand in stand wordt gehouden.

Deze toekomst is echter vaak gericht op de korte termijn om ons ego te voeden en ons te beschermen tegen kwetsingen van buitenaf. Terwijl onze dromen gericht zijn op een horizon, die wij onszelf allang niet meer toestaan of er simpelweg niet meer aan toekomen. Deze horizon is echter belangrijk om ons de ruimte te geven om te groeien. Om stappen vooruit te zetten. Om ons potentieel te ontwikkelen, ten einde ons doel te behalen.

Is dat doel dan belangrijk? Ja en nee. Ja, dat doel is belangrijk! Het geeft ons richting en helpt ons om in het nu de juiste keuzes te maken. Of om überhaupt keuzes te maken. En nee, dat doel is niet belangrijk, omdat de groei en het succes zich bevinden in de weg er naartoe.

Prioriteiten

Door de technologische ontwikkelingen en social media worden wij vierentwintig uur per dag bloot gesteld aan verleidingen. Alles is constant beschikbaar en daarmee een constante aanval op onze focus.

Veel van deze verleidingen zijn gericht op de invulling van dromen op de korte termijn. Deze snelle en oppervlakkige bevrediging van onze behoeften, maak ons verslaafd en afhankelijk. Het buigt onze focus om naar de korte termijn en haalt ons langzaam maar zeker uit koers.

We hebben tijd en ruimte nodig om deze constante aanval van verleidingen te weerstaan en in contact te blijven met onze dromen. Dromen die gebaseerd zijn op onze passie en kernkwaliteiten. Dromen die ons een doel geven om voor te gaan en ons helpen de juiste keuze te maken in het ‘NU’.

Financiële Gezondheid Bespirit

Financiële gezondheid betekend dat je financiële situatie geen stress oplevert. Dat er een gezonde verhouding is tussen de ingaande en uitgaande geldstromen. En dat je over voldoende financiële middelen beschikt om nu en in de (nabije) toekomst in je levensonderhoud te voorzien.

Financiële gezondheid heeft dus alles te maken met onze mindset rondom geld. Zeker voor startende ondernemers is dit een uitdaging om mee te dealen en blijkt dit vaak genoeg een struikelblok.

Natuurlijk is financiële gezondheid ook voor Bespirit een uitdaging geweest om de nodige aandacht te geven. Door de overformatie stopte immers een vast inkomen en kwam de start van mijn coachpraktijk in een ander licht te staan. Deze situatie schepte mogelijkheden om de groei naar voren te halen, maar was daardoor tegelijk ook een uitdaging.

Koers varen

Het werd nu belangrijk om snel en gedegen inzicht te krijgen in wat ik precies wilde en hoe ik dat wilde verwezenlijken. Tegelijkertijd werd het belangrijk om mijn eigen financiële situatie in kaart te brengen, zodat de mogelijkheden en beperkingen richting konden geven aan de koers die ik ging varen.

Het was belangrijk om tijd te nemen om mijn nieuwe situatie te accepteren en de pijn van de (gedwongen) verandering te leren omarmen. Dit om te zetten in een kracht die de springplank voor mijn (nieuwe) toekomst moest worden. Ja, dit betekent omgaan met frustratie, rouwproces en loslaten. Om de kracht in deze belemmerende emoties vrij te maken. Eigenlijk een unieke test om te ontdekken wat ik had geleerd en waar mijn mogelijkheden lagen.

Dit betekende dus tijd nemen om mijn eigen mindset te onderzoeken. Om tijd te nemen voor het proces van doelen zetten en horizonten vaststellen. Dus in hoeverre gaf ik mijzelf de ruimte om grootste plannen te maken? In hoeverre was ik bereid om te geloven in mijzelf en te vertrouwen op mijn kwaliteiten?

‘Pas als je bereid bent om te dromen accepteer je het hier en nu’

Hoe verder je de horizon zet, des te meer ruimte is er om in beweging te komen. Des te meer drive je ontwikkeld om de afstand te overbruggen! Dromen is één, maar het vaststellen van je horizon gaat dus een stap verder. Het begint met je passie en je dromen. Maar als je bereid bent deze oprechte aandacht te geven, ga je de horizon zien. Soms nog half zichtbaar door de mist en tegelijk net voldoende zicht geven om te weten waar je de volgende stap zet. Het gaat over vertrouwen versus lef.

Door het accepteren van de horizon krijg je zicht op je huidige situatie. Het is de brandstof voor je gedrevenheid om op weg te gaan met de overtuiging om de finish te behalen! Het helpt je om prioriteiten te stellen en keuzes te maken, zodat je net als de Rups in een korte periode die noodzakelijke groei kunt behalen voor de laatste fase! De fase van de vlinder!

Eerlijk is eerlijk, dit was in het begin ook voor mij echt even zoeken en finetunen. Mijn mindset afstoffen en mijzelf in de ogen kijken. Door te accepteren waar ik stond, kon ik steeds mijn koers uitzetten en bijsturen. Alles gericht op de groei die nodig is om straks vol vertrouwen mijn kleurrijke vleugels als vlinder uit te slaan.

Wil jij dit ook?
Wil je weten hoe? https://bespirit.nl/
Over 14 dagen volgt weer een nieuwe Bespirit Insights met meer groei- en stoeimomenten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *