De Kracht van Menselijkheid: Jouw Sleutel tot Succes

Bij Bespirit geloof ik dat echte kracht voortkomt uit menselijkheid. Het vermogen om onze innerlijke waarden en hulpbronnen te ontdekken en te benutten, is cruciaal voor ons succes. Door te leren van de natuur, specifiek van padden, kunnen we onze unieke kwaliteiten beter begrijpen en inzetten. Hoe mooi zou het zijn als ons leven gebaseerd is op waarden die de tand des tijds kunnen doorstaan? De voldoening die we hieruit halen, straalt niet alleen af op onszelf, maar ook op de wereld om ons heen.

Lessen van Padden

Padden zijn meesterlijke leermeesters als het gaat om het ontwikkelen van onze innerlijke hulpbronnen. Deze lessen leren ons bewust te worden van onze vaardigheden, die we in de loop van ons leven hebben ontwikkeld. Voor ons zo vanzelfsprekend, en tegelijkertijd uniek voor wie wij zijn geworden. Padden zijn onze spiegel om te zien welke prachtige, kleurrijke aders in het kristal van ons ‘zijn’ zijn opgeslagen. Deze aders zijn gevormd door onze uitdagingen, waardoor we ons potentieel mochten ontwikkelen.

Padden dagen ons uit om in deze spiegel te kijken en te zien wat daar nog verscholen ligt. Laat jij je gehele kleur al zien aan de buitenwereld of zijn er nog steeds belemmeringen om te overwinnen? Padden beschikken over een scala aan vaardigheden om zichzelf te beschermen en van voedsel te voorzien. Ze kunnen dit zowel passief als agressief, afhankelijk van de situatie en het dreigement.

Padden leren ons te vertrouwen op onze capaciteiten. Wij mogen ook kwetsbaar zijn en mogen dit tegelijkertijd ook beschermen. Dit vertrouwen helpt ons om geduldig te leren zijn, zodat wij pijlsnel in actie kunnen komen zodra een kans zich aandient.

Vertrouwen op Je Eigen Kracht

Het is niet nieuw dat de wereld een flinke dosis menselijkheid goed zou kunnen gebruiken. In 1968 publiceerde Kent M. Keith als Harvard-student het gedicht ‘Waar het op aankomt’, omdat de wereld ook toen schreeuwde om radicale actie en verandering. Voor mij persoonlijk is dit gedicht altijd een baken geweest in mijn moeilijkste jaren. Het gaf mij keer op keer het inzicht, de kracht en motivatie om door te gaan!

In onze huidige wereld van polarisatie en grote vraagstukken, kan dit gedicht ons nog steeds de juiste koers bieden. Een koers waarin de kracht van menselijkheid wordt versterkt, zodat het een baken is van licht in donkere tijden. De kracht van menselijkheid is een mix van liefde, vriendelijkheid, eerlijkheid en mededogen, waarin imperfecties ons helpen om te groeien naar een betere versie van onszelf.

In de wereld van vandaag, waarin egoïsme soms lijkt te overheersen, herinnert het gedicht ons eraan dat echt succes niet wordt gemeten in materiële rijkdom. De waarde van de positieve impact op de wereld en de mensen om ons heen is vele malen waardevoller! Zowel voor de wereld als voor onszelf! In de hectiek van alledag zijn wij het geduld verloren dat nodig is om ons potentieel tot volle wasdom te laten komen. Het kost immers tijd voordat een zaadje uitgroeit tot een grote boom, net zoals het tijd kost voordat een kristal ontstaat.

De Waarde van Imperfectie en Vergeving

Het gedicht geeft inzicht in onze imperfecties en hoe deze zich weerspiegelen in onze (onredelijke) emoties, (irrationele) gedachten en (egocentrische) verlangens. Maar door het inzicht in deze imperfecties, geeft het ons ook inzicht in de krachtigste daad die wij daar tegenover kunnen stellen: vergeving. Het laat ons zien hoe wij boven onze menselijke aard kunnen uitstijgen en compassie en begrip kunnen tonen.

Het gedicht biedt ons een prachtige weg terug naar ons persoonlijke gevoel van geluk. Of van tevredenheid, dankbaarheid of welk ander woord jij hier graag voor gebruikt. Het biedt ons een weg naar een intrinsieke waarde die groter is dan welke externe beloning dan ook! Een intrinsieke waarde die ons hart zuivert en de wereld verrijkt.

Maar het gedicht biedt meer. Het geeft ons ook zicht op de route die wij onderweg kunnen volgen. Een route die ons stimuleert om onze hindernissen te overwinnen en te groeien naar de mooiste versie van onszelf. Om alles om ons heen op de juiste waarde te schatten, zodat wij beter in staat zijn om de juiste keuzes te maken. Het leert ons te vertrouwen op de overvloed en dat wij beschikken over de juiste capaciteiten om uitdagingen te overwinnen.

Mijn Reis met Bespirit

Als ik kijk naar de lessen van de Padden en de strekking van dit gedicht, zie ik zeker een rode draad in mijn leven die heeft geleid tot waar ik nu sta. Een jaar na dato, waarin ik opnieuw een eigen coachpraktijk ben gestart, namelijk Bespirit. Ik zie het terug in mijn missie: ‘mensen inspireren om te leven en werken vanuit hun intuïtie’. Het belang om echte waarde te leveren en te werken vanuit het principe win-win.

Alles in mijn leven heeft geleid tot hier! Dit zie ik zeker terug bij alles wat ik doe bij Bespirit. Allemaal gebaseerd op heel veel kennis en training, maar ook op heel veel levenservaring, vanaf mijn vroegste jeugd. Voor mij persoonlijk heeft het geresulteerd om mijn angsten te overwinnen op vele vlakken van mijn leven. Want opgroeiend tussen narcisten, slachtoffers en manipulators, had mij immers geleerd om toestemming te vragen voor elke ademhaling die ik deed en voor elk stukje ruimte dat ik in bezit nam.

Maar door de uitdaging aan te gaan en stap voor stap mijn weg af te leggen, heb ik ook bijzonder veel ervaringskennis opgedaan omtrent het begrip angst en hoe deze emotie ons kan belemmeren. Deze ervaringskennis heb ik later uitgebreid en gekneed met diverse studies en trainingen tot de coaching die ik nu bied met mijn Exclusieve Mindset Programma.

Kristallen ontstaan door veel wrijving en onder hoge druk. De kracht van OM-denken helpt je om een groeimindset te ontwikkelen. Om voorbij de horizon te kijken en te vertrouwen op wat nog niet zichtbaar is. De kracht van OM-denken leert je om anders te kijken naar de wereld om je heen. Met de informatie die je hiermee opdoet, kun je mijlen afleggen en bergen verzetten.

‘Kristallen ontstaan door veel wrijving en onder hoge druk’

Met de juiste tools kun je leren om je emoties beter te reguleren. Op die manier kan je leren om de kracht in negatieve emoties om te zetten in een power die wel voor je werkt! Het leert je om de schoonheid in al zijn facetten, die diep in je verborgen liggen, te laten schijnen. Sommige kristallen zijn onzichtbaar omdat ze nog omgeven worden door een buitenlaag die de schoonheid van de kern verbergt.

De lessen van de Padden helpen mij om consciëntieus mijn ding te doen. Mijn koers is uitgezet en ik vertrouw op de wetten van karma die ik al eerder in mijn leven heb mogen ervaren. Dit ritme helpt mij om ondanks alle hectiek en uitdagingen om mij heen te blijven doen waar ik in geloof. Ondertussen leer ik ongelooflijk veel nieuwe dingen, vergaar ik bijzondere gouden momenten en ben ik dankbaar voor iedereen die ik al heb mogen inspireren om hun eigen kristal te worden.

Betekenis voor Bespirit

Bij Bespirit help ik je om deze inzichten te integreren in je dagelijkse leven. Wil je leren hoe je jouw volledige potentieel kunt benutten en je ware kracht kunt ontdekken? Bezoek Bespirit en ontdek hoe ik je kan helpen. Samen kunnen we jouw innerlijke kristal laten schijnen en een positieve impact maken op de wereld om ons heen.
Doe je mee? https://bespirit.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *