Innerlijke Kracht en Emotionele Verbondenheid

Wil je leren hoe je innerlijke kracht en emotionele verbondenheid kunt versterken? In deze Bespirit Insights kijk ik terug op de levenslessen van de Gorilla en wat dit heeft betekent voor Bespirit. Ik verken hoe de wijsheid van deze majestueuze dieren ons kan helpen veerkracht op te bouwen, diepere relaties te creëren en een positieve impact op de wereld te maken. Door de lessen van de Gorilla toe te passen, leer je hoe je stevig in je schoenen kunt staan, je emoties kunt begrijpen en je persoonlijke groei kunt stimuleren. Ontdek hoe je jouw innerlijke kracht kunt ontketenen en een leven vol harmonie en balans kunt leiden.

De Kracht van Generositeit: Wat Gorilla’s Ons Kunnen Leren

De lessen van de Gorilla gaan over generositeit en hoe dit deel uitmaakt van jouw levenshouding. Hoe mild ben jij naar anderen toe die je (onbedoeld) hebben gekwetst? Kun jij voorbij deze kwetsingen kijken en jouw eigen lessen hieruit halen? Neem jij de verantwoordelijkheid voor jouw leven, zoals je het vandaag ervaart?

Van de Gorilla kunnen wij leren dat het belangrijk is om stevig in je schoenen te staan. Een stabiele basis helpt je om met emoties en gevoelens om te gaan. Hierdoor kun je onderzoeken welke informatie deze emoties bevatten en op basis daarvan keuzes maken: ga je door zoals altijd, of stuur je bij?

Als je blijft doen wat je altijd deed, zul je blijven krijgen wat je altijd kreeg. Dit geldt zowel positief als negatief; wij creëren immers ons eigen web. Van de Gorilla kunnen wij leren om met empathie naar onszelf te kijken. Zo kunnen we negatieve energie uit verdriet, afwijzing en frustraties omzetten in positieve energie die ons leven verrijkt. Dit heeft een positieve uitwerking op al je relaties: met jezelf, je geliefde, je familie en in je werk.

Emotionele Verbondenheid: De Basis voor Innerlijke Stabiliteit

Iedereen heeft behoefte aan emotionele verbondenheid. Als het goed is, hebben we dit bij onze geboorte ervaren van onze ouders of verzorgers. Deze basis helpt ons door moeilijke tijden heen. Toch ervaren we allemaal pijn, frustraties, boosheid en verdriet. Deze ervaringen zeggen iets over onze overtuigingen en hoe we naar de wereld kijken. Dit wordt beïnvloed door onze persoonlijke aard én de omgeving waarin we zijn opgegroeid.

En ja, wij zijn goed genoeg zoals we zijn! Het gaat niet om wat er ‘verkeerd’ is aan jou, maar om wat jij anders wilt! Wees tevreden met wie je vandaag bent en kijk met empathie naar wat jij voor morgen wil aanpassen. Dit is de weg om jouw kristal te slijpen en je ware kleurenpracht te laten stralen.

In deze milde manier van leven schuilt een oerkracht. Een oerkracht die je helpt om stevig in jezelf verankerd te blijven, ongeacht de stormen die in ieders leven voorbij komen. Deze oerkracht helpt je om in contact te blijven met wie jij bent, met jouw wensen, dromen en behoeften. Vanuit die oerkracht zul je de juiste keuzes maken zonder agressie. Dat is wat wij van de Gorilla kunnen leren: creatief confrontaties oplossen met ruimte voor beide partijen.

Jouw Impact op de Wereld Versterken met Gorilla’s Wijsheid

Vanuit deze houding zal je een impact op de wereld hebben die verder reikt dan je nu voor ogen hebt. Deze houding zal resoneren in jouw leven, het leven van de mensen waarmee je direct in verbinding staat en nog veel verder. Het zal invloed hebben op je persoonlijke leven en hoe jij de wereld ervaart, maar ook op je werk. Besef dat jij het verschil kan maken en de beweging in gang kunt zetten door te handelen vanuit de genereuze oerkracht van de Gorilla.

Het leven stelt ons allemaal voor uitdagingen. Het is de manier waarop wij hiermee omgaan die het verschil maakt. Gaan wij de uitdagingen uit de weg, waardoor ze steeds terugkomen in verschillende vormen? Of vervallen wij in slachtofferschap en ontkennen wij onze invloed om ons leven naar een hoger niveau te tillen?

Een bekend gezegde is: ‘na regen komt zonneschijn’. Het is echter goed om te beseffen dat ‘na zonneschijn ook weer regen komt’. Beide zijn nodig om te kunnen leven! Het leven zal niet alleen bestaan uit rozengeur en maneschijn. Door onze ups en downs zijn wij geworden tot wie wij vandaag zijn. Bepaalde waarden zijn minder belangrijk geworden omdat we andere waarden hebben leren kennen. Hierdoor staan wij anders in het leven en zijn onze behoeften, waarden en dromen meegegroeid.

Bespirit: Groei en Lessen van de Gorilla Toepassen in je Leven

In elke Insights kijk ik terug hoe ik zelf de lessen van de dieren toepas bij de opbouw van Bespirit. Kan ik met een milde blik kijken naar de resultaten tot nu toe? Dit heeft te maken met hoe ik in het leven sta of heb geleerd om naar het leven te kijken. De lessen van de Gorilla gaan over een groeiproces. Op mijn tweeënzestigste mag ik hopen dat ik al een mooi groeiproces heb doorgemaakt 😉. Maar ik hoop ook nog veel te leren, wat betekent dat ik nog jaren voor de boeg heb 😊.

Mijn achtergrond bestaat zeer beslist niet uit een wereld vol emotionele geborgenheid. Als je opgroeit tussen narcisten, slachtoffers en manipulators, groei je op met angst voor elke ademstoot die je neemt. Het heeft mij veel moeite gekost om hier voorbij te groeien en de genereuze houding van de Gorilla te omarmen. Nog steeds ken ik gevoelens van frustratie en onzekerheid, maar ik herken ze eerder en kan er positief op reageren.

Zo heb ik geleerd om ‘fouten te mogen maken’. Mijn angsten dreven mijn perfectionisme. Hoe beter ik in alles was, hoe beter mijn leven leek. Dit was een overlevingsstrategie, maar eentje die uiteindelijk tegen je werkt en zelfliefde negatief beïnvloedt. Tegenwoordig herken ik dit en kan ik bijsturen. Zo ook toen ik voor Bespirit een automatiseringsslag maakte en de 4 daagse challenge ‘Vind jouw ideale partner’ voorbereidde. Het was een periode met veel nieuwe digitale programma’s, wat in het begin zeker wat paniek veroorzaakte 😉.

‘Wat je terugvind is waardevoller dan wat je bent verloren’

Maar tegenwoordig kan ik daar ook om lachen en besef ik dat ook ik mag leren omgaan met nieuwe programma’s. Niet iedereen is even digitaal handig. Het gaat erom dat wij omgaan met de uitdagingen die het leven ons geeft en groeien naar de mooiste versie van onszelf.

Onze eigenwaarde en zelfliefde krijgen regelmatig een deuk. Als wij goed gegrond zijn, kunnen wij hier positief en krachtig mee omgaan. Vanuit die weerbaarheid veert de deuk terug, geneest het schrammetje en kunnen wij roestige plekjes bijwerken.

Als wij leren wat werkelijk belangrijk is in ons leven, zullen wij beter bestand zijn tegen de uitdagingen op ons pad. Dit helpt ons de weg te vinden in het oerwoud van uitdagingen waarmee wij dagelijks geconfronteerd worden. Het helpt ons niet gefrustreerd te raken door omwegen, maar te genieten van al het moois dat deze omwegen ons bieden.

Bij Bespirit help ik je om deze inzichten te integreren in je dagelijkse leven. Wil je leren hoe je jouw volledige potentieel kunt benutten en je ware kracht kunt ontdekken? Bezoek de website en ontdek hoe ik je kan helpen. Samen kunnen we jouw innerlijke kristal laten schijnen.
Doe je mee? https://bespirit.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *