Kies voor toekomst!

Ik heb mij altijd al laten inspireren door boeken. Vanuit interesse naar verrijking. Het mooie daarvan is, dat het mij heeft geleerd verder te kijken dan mijn horizonten van dat moment. En dat heeft mij geholpen om de vele hindernissen in mijn leven te overwinnen. Mooie gesprekken vanuit werk en privé doen mij dan ook vaak terugdenken aan deze bijzondere boeken.

Deze keer was een ontmoeting met een prachtmens een herinnering aan Nancy Friday’s boek ‘Mijn moeder en ik’. Over een reis naar innerlijke wijsheid, waarin de kwaliteit van empathie centraal staat.

Empathie gaat over het inlevingsvermogen in de gevoelens en emoties van anderen, zonder deze zelf te hoeven ervaren. Het gaat ook om het observatievermogen om oog te hebben voor details. Om subtielere signalen te kunnen waarnemen. Het gaat om oprecht te kunnen luisteren zonder oordeel.

Lees mee hoe dit alles jouw kan helpen om je verborgen schatten terug te vinden.

Verborgen inhoud

Dit boek van Nancy Friday gaat over de zoektocht van een dochter naar haar eigen persoonlijkheid. Maar eigenlijk gaat het boek nog veel verder. Het geeft inzicht in de kijk op relaties in een bredere context. Zoals de dochter vanuit empathie kan kijken naar haar moeder. Hoe vanuit hier ruimte kan ontstaan om haar eigen persoonlijkheid te verkennen. Zo kunnen ook wij empathie gebruiken in elke relatie die wij hebben met anderen.

Vanaf onze geboorte worden wij geconfronteerd met uitdagingen en belemmeringen. Door overtuigingen van onze opvoeders, gezinsleden, voorbeelden en omgeving. Vooral onze eerste jaren zijn van grote invloed op de vorming van wie wij vandaag zijn. Het is bekend dat deze invloed generaties lang kan doorwerken!

Deze doorwerking in de generaties na ons betreft de positieve en minder positieve invloeden. En wat ooit vooruitgang betekende kan immers nu een belemmering (gaan) vormen. Bewustwording hiervan hoeft dus niet te betekenen dat wat wij meekregen niet goed was. Uitgaan van de goede intentie van de levenslessen uit onze jeugd helpt juist om deze zonder oordeel te bezien. Hierdoor is het mogelijk om onze gevormde mindset te onderzoeken en, indien nodig, te herzien.

Impact

In een wereld waarin jij geen controle hebt over wat het lot voor jouw in petto heeft, blijft er altijd één kostbare vrijheid over: de manier waarop jij reageert. Laat deze waarheid diep doordringen als een inzicht in jouw bestaan. Laat het een herinnering zijn aan jouw innerlijke oerkracht, die jij kunt aanboren om te reageren op de verantwoordelijkheden die op jouw pad komen.

De zoektocht naar deze innerlijke oerkracht is als een reis naar de kern van jouw ziel. Terwijl jij jezelf ontdekt, ontvouwt zich een prachtige reis van zelfontplooiing. Het is een ontdekkingstocht naar jouw eigen genereuze aard, een bron van compassie en mededogen die in elk van ons schuilt.

Daarnaast is deze reis is niet alleen persoonlijk, maar draagt ook een ander potentieel in zich mee. Namelijk om een golf van positieve verandering in de wereld teweeg te brengen. En terwijl jij jouw generositeit cultiveert en in je daden tot uiting brengt, creëer je een krachtige beweging van liefde en solidariteit. Deze beweging zal niet alleen jouw leven positief beïnvloeden, maar ook de generaties na jou inspireren.

De Gorilla

Gorilla’s worden vaak gezien als woest en barbaars, maar zijn in wezen zachtmoedige dieren, die in groepen leven en onderling goed voor elkaar zorgen. Ondanks hun imposante verschijning, zullen groepen Gorilla’s die elkaar tegenkomen namelijk zelden agressie inzetten.

Gorilla’s zijn de grootste onder de apen en minstens zo slim als chimpansees. Het emotionele scala van Gorilla’s is bijna net zo groot als dat van mensen. Deze emoties, zoals berouw, affectie en beschermingsdrift gebruiken zij om de saamhorigheid van de groep in stand te houden. De empathische vermogens van een Gorilla zijn belangrijk voor de sociale structuur binnen de groep.

Grote volwassen Gorilla’s klimmen zelden in bomen en verplaatsen zich met vier voeten. Hierin zijn zij ons een voorbeeld als het gaat om een solide stabiliteit.

Lessen van de Gorilla

Leer van de Gorilla en ervaar de verhevenheid om een leven te leiden, waarin jij loyaal bent aan jouw hoogste mogelijkheden. Neem je gevoelens en emoties in bezit en leer van de informatie die hierin is opgeslagen. Zo kan ook jij je verborgen adeldom ontdekken!

Voor dit proces is een gegronde houding belangrijk en ook daarin is de Gorilla met zijn solide stabiliteit een geweldig voorbeeld. Als jij stevig verbonden bent met de aarde oftewel met twee voeten op de grond staat, kan jij jouw wortels onderzoeken. Een reis langs onuitgesproken verwachtingen, de vreugde van verbondenheid, maar ook de pijn van afwijzing naar jouw eigen identiteit.

Gorilla’s kunnen ons herinneren aan de oerkracht, die in ieder van ons aanwezig is. Vanuit deze innerlijke kracht kan jij kiezen om een nieuwe beweging in te zetten. Een beweging vanuit een zachtmoedig hart en toch met mededogen voor de dierbaren om je heen. Het effent de weg naar een leven dat vervuld is van liefde, acceptatie en innerlijke vrede. Door jouw empathische vermogens kan jij bijdragen aan een diepere verbondenheid in jouw relaties.

Laat deze zoektocht naar genereuze kracht jou leiden op de weg naar persoonlijke groei en wereldwijde transformatie. Vergeet niet dat jij de kracht hebt om niet alleen jouw eigen leven, maar ook dat van anderen te veranderen. En zo, met elke stap die jij zet, kan jij een erfenis van liefde en hoop achterlaten voor de toekomstige generaties.

Wat je terugvind is waardevoller dan wat je bent verloren

Wil je meer weten over de kracht van bezieling en hoe jij die kunt verhogen?
Laat een berichtje achter, dan neem ik z.s.m. contact met je op.
Are You Ready To Become Your Own Crystal?

Veelgestelde vragen

Wat is generositeit?

Generositeit is vrij vertaald vrijgevigheid, maar dan in de ruimste zin van het woord. Het is een levenshouding die uitgaat van mildheid en van ver-geven. Dus voorbij het gewone en het verwachte. Let wel: een generose levenshouding staat los van de verantwoordelijkheid van anderen voor hun eigen gedrag! Het gaat dus over hoe jij omgaat met wat jou overkomt.

Wat is verantwoordelijkheid?

Verantwoordelijkheid betekent dat je bewust bent van het feit, dat jij de enige persoon bent die keuzes kan maken en bepaald welke acties je onderneemt. Het betekent dat je accepteert dat jij de enige persoon bent die de verandering kan inzetten. Je bent niet verantwoordelijk voor wat je overkomt, maar wel hoe je daarmee omgaat.

Wat betekend gegrond zijn?

Gegrond zijn is een spiritueel begrip dat grofweg betekend dat je goed in je vel zit. Als je gegrond bent voel je je gevoed door of verbonden met de aarde. Je hebt het gevoel dat je in je kracht staat; je voelt je levenskrachtig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *