Ontdek Wat Echte Voldoening Brengt: ‘Tips voor Persoonlijke Vervulling’

Ben jij klaar om te ontdekken hoe je werk niet alleen een noodzakelijke bezigheid is, maar een bron van energie kan worden? In deze Insights onthul ik hoe ik met Bespirit invulling geef aan leven en werken vanuit je ware passie. Ontdek hoe zelfs de meest onopvallende momenten kunnen transformeren in een bron van diepe voldoening en inspiratie. Hierdoor blijft je energiepeil gezond en heb je een positieve invloed op je stresslevel. Doe mee en verken samen met mij de kracht van passie en hoe deze ons kan leiden tot diepgaande persoonlijke en professionele groei.

Lessen van de Witte Kraanvogel

De lessen van de Witte Kraanvogel gaan over het werken vanuit je passie, zodat je dagelijkste activiteiten geen zware opgave meer zijn. Je werkzaamheden ontvouwen zich dan ook op een natuurlijke manier, omdat de drijfkracht komt van binnenuit. Er ontstaat een continue wisselwerking tussen energie geven en energie krijgen, waarmee je jouw energiepijl op de stand ‘gezond’ kunt houden.

De activiteiten die je uitvoert vanuit passie leveren energie, omdat de taken die je uitvoert minder zwaar voelen of vanzelfsprekend voelen om te doen. Het is deze wisselwerking die je helpt om het evenwicht te bewaren tussen stress en levensvreugde, omdat je sneller waarneemt wanneer je moet bijsturen. Dit komt, omdat je door te werken vanuit je passie beter bent afgestemd op je intuïtie.

De lessen van de Witte Kraanvogel leren ons dat leven en dood onderdeel zijn van hetzelfde proces. Het omarmen van de dit proces in ons dagelijks leven zal onze transformatie, groei en innovatie ten goede komen. Op elk denkbaar niveau. Het zal ons veel meer invloed geven op de aantrekkingskracht van ons eigen web dan wij voor mogelijk houden!

Concrete elementen

Een van de concrete elementen om het Ikigai-concept te integreren in je dagelijks leven, is zelfreflectie. Het is een krachtig middel dat ons ongekend veel controle geeft over ons leven. Het geeft je namelijk keer op keer informatie over wat je doet, waarom je het doet en wat het je brengt. De kunst is erin gelegen om een open en transparante blik te ontwikkelen, zodat je informatie zo min mogelijk wordt gekleurd.

Niemand is ooit honderd procent objectief. Wij worden allemaal beïnvloed door onze eigen waarheid, die gebaseerd is op aangeleerde normen en waarden. Die beïnvloed wordt door onze ervaringen en door de mensen die ons omringen. Reflecteren is een kunst die je kunt ontwikkelen, maar die je vanaf het eerste moment waarde geeft. Tenminste, als je weet hoe je die moet waarnemen.

Zelfreflectie gaat niet alleen over wat jij beter kan doen om morgen beter te passen binnen je team, zoals we vaak in lerende organisaties ervaren. Goede zelfreflectie geeft je inzicht in wat jij kunt doen om beter afgestemd te zijn op de positief krachtige energie, die de brandstof is in je dagelijks leven. Gezonde zelfreflectie laat zien, wanneer je deze brandstof verspilt, wanneer je hier economisch onverantwoord mee omgaat, én wanneer je deze in stand houdt.

Betekenis voor Bespirit

Zelfreflectie betekent voor mij communiceren met jezelf in de ruimste zin van het woord. Ik doe dit veel tijdens mijn dagelijkse wandeling door het bos. Tijdens dat rondje van dertig tot vijfenveertig minuten laat ik prikkels bezinken en resoneren. Tijdens dat rondje heb ik beweging en kan de informatie dus letterlijk stromen door mijn fysieke systeem.

Het geeft mij de noodzakelijke dagelijkse beweging op de dagen dat ik thuis werk en veel persoonlijke begeleiding geef. Elke ontmoeting is een uitwisseling van informatie en het is belangrijk om te zorgen dat deze informatie niet gaat resoneren op oude verhalen, die er niet meer toe doen.

Deze wandelingen zijn echter ook een bron van antwoorden en inspiratie. De beweging maakt dat unieke verbindingen tot stand kunnen komen. Dit voelt soms uitbundig in de vorm van nieuwe inzichten en ideeën en soms bevrijdend in de vorm van antwoorden en oplossingen voor sluimerende vraagstukken.

Sociale banden

Netwerken is een mooie manier om nieuwe sociale banden aan te gaan. Om mensen te ontmoeten die ook enthousiast zijn over wat zij doen! Ook al houden zij zich bezig met totaal andere activiteiten, dat maakt niet uit. Het gaat om het enthousiasme en de passie waarmee zij dit doen, die mij inspireert. Dat functioneert voor mij als stimulans, als mijn energie misschien wat ingezakt is. Of het geeft mij een inkijkje op mogelijkheden, waaraan ik nog niet had gedacht.

Niet elke ontmoeting hoeft direct iets concreets op te leveren; soms is de wederzijdse inspiratie veel meer waard. Het gaat om de natuurlijke verbinding die tot stand komt vanuit de oprechte verbinding. De wederzijdse interesse in het gedachtengoed van elkaar kan het begin zijn van nieuwe wegen. Of het helpt je simpelweg om een beter zicht te krijgen op de koers die je zelf op dat moment vaart.

Vertrouwen op overvloed, durven delen en jezelf openstellen zijn hierbij wel belangrijk. Niet alleen uit zijn op eigen gewin op de korte termijn, maar vertrouwen op de groei in het proces. Accepteren dat je onderdeel bent van het geheel, en dat je daar tegelijkertijd ook invloed op uitoefent met alles wat je doet of nalaat. Netwerken is dus een kunst die verder gaat dan het vergaren van potentiële leads. Netwerken is het aangaan van sociale banden en op die wijze een sociaal netwerk te bouwen. Een netwerk die je draagt en motiveert om te blijven werken vanuit jouw passie.

‘Ware passie inspireert je tot voorbij de horizon’

Mijn passie om mensen te inspireren te leven en werken vanuit hun intuïtie is de drijvende kracht achter mijn dagelijkse activiteiten. Mijn gedrevenheid maakt dat ik dit wil doen op de meest efficiënte manier. Dat ik kwalitatief en kwantitatief mijn uiterste best doe om uitvoering te geven aan dit gedachtengoed achter Bespirit.

De onbeschrijflijke waarde die dit geeft, als ik hoor, lees of zie dat dit anderen ook echt iets brengt, helpt mij om op koers te blijven! Deze reflectie op wat ik doe, zie je bijvoorbeeld terug in de reviews die ik ontvang. Maar het is soms die persoonlijk app erachteraan die maakt dat dit echt diep binnenkomt!

Zo kreeg ik laats een mooie bijzondere review, waar ik echt wel even stil van was. Ik wist tijdens de sessie wel dat ik waardevolle input had geleverd, maar toch. De waarde als iemand dit in zijn of haar eigen woorden neerschrijft is een bevestiging die echt wel prettig voelt. 😉 Het persoonlijke appje er achteraan ‘… en ik meen elk woord! Ben heerlijk ‘op dreef’ 😘’ raakt mij dan op een veel dieper niveau. Dit is waar je het voor doet! Dit is wat ik wil dat het voor een ander betekend! Dit is wat de motor doet branden!

Wil jij dit ook? https://bespirit.nl/

Over 14 dagen volgt weer een nieuwe Bespirit Insights met meer groei- en stoeimomenten. Wil je deze direct in je mailbox ontvangen, stuur dan een berichtje via mijn website!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *