Wat geef jij aandacht?

En hier is die dan! De eerste nieuwsbrief van Bespirit over mijn reis van zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Hierin blik ik terug op mijn blogs en kijk ik naar mijn eigen lessen.

Lessen van de Gier

Mijn eerste blog ging over de lessen van de Gier en over het ontwikkelen van een visie. Over het hoog zweven in de lucht en het opsporen van voedsel. Maar ook over loslaten en opruimen en de vraag: ‘Overzie jij het geheel nog en zie jij kansen om jouw dromen te verwezenlijken?’.

De grote tip was dan ook dat ik afstand moest nemen, zodat de scherpe blik van de Gier zijn vorm kon vinden in mijn (herziene) visie!

Hierin kan ik zeker het groeien (lees heel veel stoeien) van Bespirit herkennen. Daar zat ik dan midden tussen al mijn kennis, ervaring en wensen. Alsof ik in een ruimte zat, die vol stond met allerlei kasten, vol met dossiers en informatie. Afstoffen van oude kennis, onderzoeken van nieuwe ontwikkelingen en ten slotte combineren van beide tot een uniek concept. Voordat ik er erg in had bestond mijn overzicht uit grote grijze wolken stof!

Erboven uit zien te stijgen was dus echt een goede tip! Wie weet kreeg ik weer zicht op mijn eigen stip op de horizon. Kon ik direct kijken of ik nog op koers lag! Zo gezegd, zo gedaan en dus werd er overgeschakeld naar de helicopterview. Prachtig! Kon ik direct de volgende les van de Gier leren toepassen, namelijk ‘loslaten’.

Blinde vlek

Ik moest namelijk leren kiezen! Alles tegelijk was echt niet mogelijk en dus kwam er keuzestress om de hoek. Grote reizen beginnen nu eenmaal met kleine stappen (ook als je hard kunt lopen 😉). Hard lopen betekend alleen heel snel achter elkaar die kleine stappen zetten; maar het zijn en blijven kleine stappen op zichzelf.

Toch leverde mijn helicopterview ook iets moois en goeds op. Het gaf mij namelijk ook zicht op mijn ‘blinde vlek’. Richten oftewel focus aanbrengen.

En laat nu heel toevallig precies op dat moment een reclame over een cursus voor de opbouw van een Droompraktijk voorbij komen! Uiteraard kende ik dat bedrijf niet, evenals de eigenaar. Dus het aanbod van een gratis zomercursus van vier dagen leek mij wel wat. Had ik direct een mooie structuur voor de start van mijn vakantie, namelijk elke dag stipt om 09:00 uur online!

Coach de coach

Na deze kennismaking via de gratis zomercursus wist ik precies wat ik aan ‘Ingrid Beerse’ had en dus schreef ik mij in voor de gehele opleiding ‘Droom Praktijk’ van Bureau Beerse. Alles stond online dus ik kon mooi mijn eigen tempo bepalen! Vooruit werken, terug kijken en herhalen. Zo werd mijn missie, visie en strategie samenvoegt tot een grote deegbal die dus herhaaldelijk gekneed en uitgerold werd en uiteindelijk leidde tot de lancering van Vrouwen in Controle.

Waar je energie in stopt, dat groeit!

Een Gratis eBook voor wie mij nog wilde leren kennen. (Ik had zelf immers ervaren hoe fijn dat was!) en een complete Exclusieve training Grip op jouw leven voor wie echt aan de slag wilde gaan! Voor iedereen die niet alleen doelen wilde stellen, maar deze dus ook verwezenlijken!

Deze Bespirit Insights ging dus over de lessen van de Gier. Door deze ter harte te nemen, heb ik een grote afstand in een relatief korte tijd kunnen afleggen. Van start Bespirit (lees inschrijving KvK) tot nu (begin oktober) betekend een periode van zes maanden. Hierin is een naam bedacht, een website gebouwd, een logo ontwikkeld, marketing uitgerold en de eerste producten gelanceerd. Dus de GROEI-wandelingen, het Gratis eBook en de Exclusieve training Grip op jouw leven.

Woh, een mooi moment om deze Insights te beëindigen en met een zeer tevreden gevoel af te sluiten. Mijn crew (lees ook denktank) weet hoe ongelooflijk trots ik ben op hun commitment en kritische houding, waarmee zij mij gedwongen hebben mij de scherpe blik van de Gier eigen te maken! Namasté jullie. (Zij willen hier niet genoemd worden, maar weten zelf wie ze zijn 😊).

Over 14 dagen volgt weer een nieuwe Bespirit Insights met meer groei- en stoeimomenten. Wil je deze direct in je mailbox ontvangen, stuur dan een berichtje via mijn website!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *