Hoe scherp is jouw visie?

Waarom is een visie belangrijk en wat is dat dan? Hoe kan een visie je helpen om vooruit te komen, ongeacht de omstandigheden van dit moment? Hoe kan spiritualiteit je helpen om een scherpe visie te ontwikkelen en wat kunnen wij hierbij leren van dieren?
In deze blog geef ik antwoord op deze vragen. Dit alles om jouw te inspireren richting jouw succes!

Een goede visie is het richtpunt van een bedrijf. Maar ook het richtpunt van jouw toekomst! Een scherpe visie is het kompas, waarop je koerst. Het is de basis voor het stellen van de juiste doelen en voor het maken van planningen.
Een scherpe visie is nodig om succesvol te zijn en te blijven. Dit geldt voor bedrijven en voor individuen. Het is de basis voor groei, transformatie en innovatie.

Een scherpe visie geeft je energie en levensvreugde. Het is de drijvende kracht achter een bedrijf richting de horizon. Het is de passie van waaruit jij je dromen gaat verwezenlijken. Het gaat over drijfveren, anders dan geld en materialisme alleen. Het helpt je om te overwinnen.

Bedrijfsvisie ontwikkelen

Een goede visie ontwikkelen vraagt een scherpe blik en een kritische houding. De gouden cirkel van Sinek is daar een goed hulpmiddel bij. Hierbij moet je nadenken over ‘wat’ je wil doen, ‘hoe’ je dat wilt doen en vooral ‘waarom’ je dat wil doen.

Het ‘waarom’ helpt om ideeën te concretiseren, vaagheid te voorkomen en groei te realiseren.
Met de kritische blik blijf je op koers. Is ‘wat’ je doet nog afgestemd op het waarom? Is ‘hoe’ je dat doet nog in overeenstemming met de juiste drijfveren?

Wil je alleen geld verdienen en rijkdom vergaren of wil je de wereld ook iets geven? Een scherpe visie betekend ook duidelijkheid voor de doelgroep van jouw product of dienst. Het vormt de verbindende schakel tussen het bedrijf, de afnemers en werknemers.

Persoonlijke visie ontwikkelen

Een persoonlijke visie gaat over jouw spirit. Wat wil jij bereiken? Het hebben van dromen zet je in beweging. Maakt dat je stappen voorwaarts zet, kunt kiezen welke afslag je neemt en wanneer je successen onderweg kunt vieren.

Een visie is altijd iets positiefs en toch is het vaak lastig om een visie echt positief te verwoorden! Een visie gaat niet over het voornemen om te stoppen met roken, maar om morgen gezonder te zijn, zodat je (nog) meer en langer kunt genieten van je kinderen en kleinkinderen.

Het vraagt een kritische blik naar jezelf. Hoe scherper je visie, hoe minder je gaat smokkelen onderweg. Weten ‘waarom’ je iets doet, helpt je om keuzes te maken. ‘Wat’ doe je wel en waar zeg je nee tegen. ‘Hoe’ wil je dat gaan doen en wat moet je dus loslaten veranderen.

Transformeren en innoveren

Een scherpe visie is de basis om te groeien naar een betere versie van jezelf. Door elke dag een stapje te zetten transformeer je mee naar het punt van je dromen. Zo kun je meebewegen met de wereld om je heen en kun je de uitdagingen onderweg trotseren.

Een visie gaat over de lange termijn. Bedrijven stellen deze pakweg elke vijf jaar bij en zo kunnen wij ook onze persoonlijke visie en doelen regelmatig vernieuwen. Een visie is geen statisch gegeven, maar een dynamische kern.

Bedrijven hebben te maken met veranderingen en technologische ontwikkelingen. Een scherpe visie helpt om de juiste doelen te stellen en mee te groeien. Innoveren hoeft niet groots en kapitaalsintensief te zijn. Innoveren binnen bedrijven kan ook bestaan uit kleine stappen zetten en langzaam ombuigen naar eisen van de toekomst.

Effect op gezondheid

Met een scherpe visie kom je letterlijk vooruit. Dit betekend afstand nemen van of het oude loslaten. Het is de krachtbron om uit te putten bij tegenslag en vertwijfeling.

Omdat je weet ‘waarom’ je iets doet, kan je doorzettingsvermogen groeien als het tegenzit. Omdat je weet ‘waarom’ je iets doet, kun je de focus leggen op de juiste accenten in roerige tijden.

Werken vanuit je passie geeft levensvreugde. Levensvreugde ervaren maakt dat je energieniveau omhoog gaat. Dit is positief van invloed op je mentale, emotionele en fysieke gezondheid.

Bespirit

Het is mijn passie om mensen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Mensen zien groeien en zichzelf zien overwinnen vindt ik het mooiste wat er is. Mensen gepassioneerd horen vertellen over hun dromen en hun ervaringen op weg daar naartoe, raakt mij altijd diep in mijn hart.

Leven vanuit je hart en je passie heeft altijd een positief effect op de wereld. Hiermee verhoog je dus niet alleen je eigen energieniveau, maar ook het energieniveau om je heen. Mensen met een passie stralen en zijn daarmee een lichtje voor de wereld.

Ik wil je dus inspireren to Become Your Own Crytal.

Dit kan door middel van coaching op fysiek, emotioneel, energetisch, mentaal en financieel niveau. Financiën kunnen een grote bron van stress zijn. Coaching naar financiële gezondheid helpt je om ruimte te maken voor jou passie en je visie weer helder voor ogen te krijgen.

Binnen bedrijven kan dit met coaching en training. Dit kan 1-op-1, maar ook in teamverband. Door vanuit de dialoog samen te kijken naar mogelijkheden om verandermanagement vorm te geven en commitment tot stand te brengen.

Een dynamisch bedrijf zet niet alleen zijn klanten centraal, maar biedt ook zijn medewerkers de kans zich te ontwikkelen. Dit is de basis voor commitment, zorgt voor stressregulering en een duurzame toekomst.

Leren van de natuur

Met deze Moments of Inspiration wil ik jou inspireren om anders te kijken naar de wereld om je heen. Om te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik doe dit in combinatie met dieren, omdat wij daarvan nog zoveel kunnen leren.

Elk dier heeft zijn bijzondere kwaliteiten, die lang niet altijd bekend zijn. Verrassende aspecten kunnen soms verhelderend werken en ons ongemerkt in de juiste beweging zetten.

De Gier

De Gier is onze leermeester als het gaat om overgangsfases. De cyclus van leven, dood en wedergeboorte.

De Gier, niet altijd bemind staat voor circulariteit! Als aaseter beschermd de Gier ons tegen problemen en ziekten die anders zouden kunnen ontstaan of worden verspreidt.

Gieren behoren tot de grootste vogels. Gieren zweven hoog in de lucht en maken gebruik van hun zeer goed ontwikkeld gezichts- en reukvermogen om voedsel op te sporen. Gieren zien tot acht keer beter dan mensen.

Lessen van de Gier

Leer van de Gier als het gaat om jouw visie! Kijk waar je staat. Wat moet jij loslaten? Wat kun jij opruimen?

Wat ruik jij op kilometers afstand of waar zit voor jouw een luchtje aan? Overzie jij het geheel nog en zie je de kansen om jouw dromen te verwezenlijken?

Neem afstand en ontwikkel je gezichts- en reukvermogen, zodat de scherpe blik van de Gier zijn vorm vindt in jouw (hernieuwde) visie!

‘Waar je energie in stopt, dat groeit!’

Wil je meer weten over de kracht van bezieling en hoe jij die kunt verhogen?
Are You Ready To Become Your Own Crystal?
https://bespirit.nl/

Veelgestelde vragen

Wat is een missie?

Een missie is de kern van wie je bent en wat je doet.
Mijn missie is om mensen te inspireren het beste uit zichzelf te halen en daarmee een positief verschil te maken in de wereld van morgen.

Wat is een visie?

Een visie is gericht op de toekomst en wat je wil bereiken. Een visie kan mee veranderen.
Mijn visie is door middel coaching en training mensen in hun kracht te zetten en hun levensenergie te verhogen. Binnen bedrijven wil ik aanzetten tot verandermanagement als basis voor commitment en een duurzame toekomst. Als onderzoeker en auteur wil ik inspireren om kennis van nu positief te vertalen naar de wereld van morgen.

Wat is een strategie?

Een strategie is de manier waarop je met doelen, je visie wilt bereiken. Dit kan op de langere en korte termijn zijn. Op de langere termijn is deze ruimer gesteld en meer koers bepalend. Op de kortere termijn gaat het over concrete stappen voor bijvoorbeeld het komende jaar.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *