Wat inspireert jouw?

Deze Insights gaat over de lessen van het Vuurvliegje en hoe je die kunt inzetten om ook een magische lichtshow te genereren. De Vuurvliegjes schijnen hun licht in de zwoele zomermaanden. Hoe tof zou het zijn, als wij door de lessen van het Vuurvliegje het hele jaar rond een licht schijnen in onze organisaties. Doe je mee?

Lessen van Vuurvliegje

De lessen van het Vuurvliegje gaan erover het licht in jezelf te ontdekken en hiermee een licht in de duisternis voor anderen te zijn. Het gaat over vertrouwen op jouw unieke manifestaties en op die manier anderen te inspireren.

Verder leert het Vuurvliegje dat er niet veel voeding nodig is om te schijnen en dat aandacht voor eetgewoonten een goed begin kunnen zijn. Het gaat over de magie van ons eigen licht om onze eigen dromen uit te laten komen. Het Vuurvliegje leert ons de creativiteit te gebruiken om de scheppingskracht in beweging te zetten.

Ons eigen licht

De lessen van het Vuurvliegje gaan over bewustwording; het licht in jezelf vinden. Oftewel: je passie vormgeven en zo dromen waar maken. Dit heeft alles te maken met communicatie in de breedste zin van het woord. Spirituele communicatie dus. Van hieruit kan verbinding, resonantie en harmonie ontstaan.

De lessen van de natuur om ons heen en dieren in het bijzonder heb ik altijd al fascinerend gevonden. Deze hebben er uiteindelijk toe geleid om opnieuw mijn coaching praktijk te starten. Hiermee leef ik mijn passie om anderen te leren en inspireren anders te kijken naar de wereld om ons heen. Om voorbij onze aangeleerde beperkende overtuigingen te groeien en ons eigen potentieel te (her)ontdekken.  

Ik geloof oprecht dat dit alles de balans kan herstellen in de wereld van vandaag waar polarisatie en egoïsme soms lijken te overheersen. Het kan ons richting geven om meer te functioneren vanuit het idee win-win. Of zelfs te groeien naar win-win-win-situaties. Verandering begint bij jezelf en van daaruit kan de beweging worden ingezet. Net als het steentje in het water voor een rimpeling zorgt.

Gezondheid

Spiritualiteit is een woord dat steeds meer ingeburgerd raakt in ons vocabulaire. We beseffen steeds meer dat dit niet iets zweverigs hoeft te zijn. De een noemt het holistisch de ander allesomvattend, doch in de kern komt het op hetzelfde neer. Het is maar net welk woord prettig voelt en geen negatieve lading voor je heeft.

Ik geloof dat als je spiritualiteit toepast vanuit een gegronde houding je juist veel meer kunt bereiken, groeien en vernieuwen. Hierdoor kan je namelijk afstemmen wat op een creatieve energie en ontdek je veel meer potentieel in jezelf. Je kunt ook dit weer verschillende benamingen geven, zoals intuïtie of ‘je onbewuste’ of ‘creatieve intelligentie’. Sluit aan op het woord dat je past, maar bovenal nodig ik je uit om ervoor open te staan. Het zal je wereld verrijken.

Het heeft alles te maken met anders luisteren, kijken en afstemmen op je omgeving. Als je namelijk echt bereid bent te luisteren naar wat de ander werkelijk zegt of onbenoemd laat, krijg je inzicht in de beleveniswereld van de ander. Dit is een basis voor het aangaan van oprechte verbinding, van waaruit groei en ontwikkeling tot stand kan komen.

Dit is de basis voor innovatie, maar vooral ook om innovatie echt werkelijkheid te laten worden. Door werkelijk met elkaar in verbinding te zijn, kunnen wij met elkaar en op elkaar resoneren. Dit schept een harmonie – een fundament – voor vertrouwen en van daaruit komen wij tot eigenaarschap om werkelijk in beweging te komen.

Bespirit

Het leuke is zeker dat door te schrijven over mijn passie mijn eigen bewustheid opnieuw toeneemt. Het verbinden van bestaande kennis met nieuwe inzichten is ook voor mij een inspirerend proces dat mij steeds opnieuw veel voldoening geeft.

De lieve en warme berichtjes die ik regelmatig ontvang verhogen mijn gevoel van dankbaarheid steeds weer opnieuw. Het klopt dat Bespirit een bedrijf is, maar gelijk vele andere bedrijven met mij, ook een bedrijf dat iets wil toevoegen aan de wereld van morgen. Een balans tussen geven en ontvangen. Een win-winsituatie dus.

De ontmoeting is altijd een leermoment voor beide partijen. Ik ga niet voor perfectie, want ik geloof dat je daarmee de groei stopt. Ik ga wel voor het hoogst haalbare, omdat dit zoveel voldoening geeft. Dit betekend mij verdiepen en verbreden in nieuwe kennis (en soms oude en vergeten kennis) om de door mij ontwikkelde programma’s te verbeteren.

In mijn werk speelt communicatie en mindset een cruciale rol. In de ontmoeting met mijn cliënten kunnen beide het verschil betekenen tussen echt vooruitgang boeken of tijdelijk vooruitgang boeken. Ik ga natuurlijk voor echt vooruitgang boeken, dat begrijpen jullie inmiddels vast wel. Door dit na te streven, ontvang ik namelijk zelf ook steeds opnieuw weer zoveel groeimogelijkheden. Ik zou gewoon gek zijn om dit niet na te streven. Daarmee doe ik mijn cliënten te kort, maar dus ook mijzelf.

‘Voldoening wordt geboren uit de verbinding tussen je innerlijke wereld en de wereld om je heen’

Op deze manier werken vraagt wel een kritische blik naar onszelf. Open staan voor onze eigen aangeleerde beperkende overtuigingen. Bewustwording van belemmerende gevoelens en emoties en bereid zijn de informatie die hierin is opgesloten tot ons te nemen. Om dit te leren is goede coaching belangrijk, omdat het je helpt voorbij je eigen blinde vlekken te komen. De opbrengst van deze investering in jezelf is echter mega groot, omdat er voorbij je beperkende ego een wereld aan mogelijkheden ligt. En deze is dus dichterbij dan je denkt.

Op deze manier werken zal uiteindelijk onszelf ten goede komen, doordat dit energie verhogend werkt. Het helpt om de opgeslagen negatieve ervaringen (energie) in ons lichaam op te ruimen en los te laten. Dit zal onze gezondheid ten goede komen en daar hebben wij dus zelf heel veel invloed op.

Als mijn kennis is het gevolg van jarenlang onderzoek en levenservaring. Altijd op zoek naar het ‘waarom’ achter het gedrag van mensen heeft mij zoveel geleerd over communicatie en het belang van een krachtige positieve mindset. Juist daarom schrijf ik hier graag over, want ik vind het belangrijk dat deze kennis veel meer bekend wordt. Wil jij dit ook graag leren, dan nodig ik je uit om deel te nemen aan mijn Exclusieve programma ‘Grip op jouw leven’.

Over 14 dagen volgt weer een nieuwe Bespirit Insights met meer groei- en stoeimomenten. Wil je deze direct in je mailbox ontvangen, stuur dan een berichtje via mijn website!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *