Fascinerend licht!

Mijn fascinatie voor communicatie en energie vindt zijn oorsprong in een bijzonder boek. Een boek dat vandaag de dag nog steeds inspireert voor theatervoorstellingen. Je kent het misschien wel; ‘Erik of het klein insectenboek’ van Godfried Bomans. Een spiegel voor bewustwording wat betreft (spirituele) communicatie.

Communicatie is volgens Van Dale de uitwisseling van informatie. Dit kan verbaal door woorden en non-verbaal door gebaren, gelaatsuitdrukkingen en houding. Spirituele communicatie gaat nog een stap verder en gaat ook over verbinding, resonantie en harmonie.

In deze blog wil ik je meenemen op een reis naar een spirituele wereld. Vervolgens wil ik je informeren over een magische lichtshow die ook in ons land te bewonderen is.

Een wondere wereld

In het boek van Godfried Bomans stapt de kleine Erik tijdens de nacht in het schilderij boven zijn bed. Hierdoor beland hij in de wondere wereld van de insecten. Insecten die zich gedragen als mensen.

Dit boekje van Godfried Bomans is voor het eerst verschenen in 1941. In 2013 verscheen de 60e druk en was de inhoud nog precies hetzelfde. Niet echt verbazend, want de paralellen met onze wereld zijn treffend! De theatervoorstelling dat gebaseerd is op dit klassieke kinderboekje is op dit moment nog actueel en een aanrader voor het gehele gezin.

Het boekje is een ware spiegel over communicatie en de invloed die wij hebben op elkaar. Denk aan de zorgeloze eendagsvliegen of de bezige bij. Of wat te denken van de strikte taken van elke mier om het geheel te kunnen dienen?

Een magische wereld

Ik heb dit boek ooit gelezen voor mijn examen Nederlands. En het is mij altijd bijgebleven. Ik denk dat hier mijn liefde voor de dierenwereld en wat wij daarvan kunnen leren is begonnen.

Tijdens mijn energetische opleiding heeft dit een vervolg gehad met het boek van Ted Andrews ‘Luisteren naar dieren’. Een boek waarin de magische lessen uit het dierenrijk als sleutel dienen tot zelfkennis en bewustwording. Het heeft mij geleerd anders te kijken naar de wereld om mij heen.

Deze fascinerende wereld van communicatie resulteerde in een jarenlang onderzoek naar onze menselijke energie. Om te luisteren naar de informatie van onze gevoelens en hoe deze te duiden en toe te passen bij coaching en training.

Een spirituele wereld

Dat alles energie is, is in het begin van de twintigste eeuw wetenschappelijk vastgesteld met de kwantumfysica. Dit onderdeel van de natuurkunde heeft bevestigd wat in de spirituele wereld al lang bekend en geaccepteerd werd.

Ons menselijk lichaam bestaat uit oneindig kleine energiegolfjes, die samen een bepaalde frequentie hebben. Een gezond menselijk lichaam heeft een energetische frequentie tussen de 62 en 78 hertz. Deze frequentie kunnen wij positief beïnvloeden door dingen te doen waar wij blij van worden. En door beweging en/of gezond voedsel. De verhoging van onze frequentie is van positieve invloed op onze relaties en levensomstandigheden.

In de spirituele wereld gaat het over onze energie en hoe wij deze positief kunnen beïnvloeden. Dit begint met bewustwording. En alleen al iets aandacht geven, is het begin van een beweging.

Spirituele communicatie

Bij spirituele communicatie gaat het naast verbale en non-verbale communicatie dus ook over zintuigelijke communicatie. Het ongesproken woord, onze intuïtie, het waarnemen van verborgen agenda’s enz.

Spirituele communicatie heeft te maken met verbinding en harmonie. Door ons spirituele licht te laten schijnen kunnen wij zicht krijgen op nieuwe kansen en mogelijkheden. Met de juiste inspanning en hoop kunnen wij onze dromen tot werkelijkheid maken.

Het kan ons zicht geven op een nieuwe koers op weg maar morgen. Dus grip op onze eigen ervaring van succesvol zijn.

Het Vuurvliegje

Vuurvliegjes staan voor spirituele inspiratie en hoop. Vuurvliegjes hebben allemaal hun eigen ritme om op te lichten. Hoe zij dit doen is nog steeds wetenschappelijk onbekend.

De mannetjes zijn vliegende kevers die op zoek zijn naar vrouwtjes die op de bodem leven en geen vleugels hebben. Het oplichten van de Vuurvliegjes is bedoeld om gelijkgestemde partners aan te trekken. Dit kan als ze vliegen (de mannetjes), maar ook als ze op een plant rusten (de vrouwtjes).

Vuurvliegjes zijn vooral ’s avonds actief in de maanden juli en augustus, omdat dit de paringstijd is. Deze magische lichtshows zijn in ons land in de bossen van Limburg te aanschouwen op zwoele windstille nachten.

Lessen van het Vuurvliegje

Leer van het Vuurvliegje en ontdek het licht dat in jouw schuilt. Wellicht dat jouw licht voor een ander een ster in de duisternis betekend. Vertrouw op jouw unieke manifestatie en wees daarmee een inspiratie voor anderen.

Besef dat je net als het Vuurvliegje niet veel voeding nodig hebt om te schijnen. Aandacht voor onze eetgewoonte kunnen dus een goed begin zijn. Laat jouw licht de magie zijn die jouw dromen doen uitkomen. Gebruik jouw creativiteit om de scheppingskracht in je leven in beweging te zetten.

Welke spirituele inspiratie wacht in jouw om het licht te zien?

‘Voldoening wordt geboren uit de verbinding tussen je innerlijke wereld en de wereld om je heen’

Wil je meer weten over de kracht van bezieling en hoe jij die kunt verhogen?
Laat een berichtje achter, dan neem ik z.s.m. contact met je op.
Are You Ready To Become Your Own Crystal?

Veelgestelde vragen

Wat is kwantumfysica?

Kwantumfysica is een onderdeel van de natuurwetenschappen en gaat over het ontstaan van materie uit energie. Kwantumfysica verklaart wat in de gewone natuurkunde niet verklaarbaar is. In de kwantumfysica is vastgesteld dat ons lichaam uit oneindig kleine energiegolfjes bestaat.

Wat is een kwantumveld?

Een kwantumveld gaat over de verbinding van de frequentie van energie. Elke frequentie bevat zijn eigen informatie. Binnen een kwantumveld kunnen dus oneindig veel mogelijkheden ontstaan.

Wat is resonantie?

Resonantie is het natuurkundige verschijnsel dat voorkomt bij trillingen. Elke trilling brengt een andere trilling in beweging. Dit gaat over de klank en terugkaatsing en trillingen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *