Wat is jouw eerste stap?

In deze Insights kijk ik hoe de lessen van de Mieren mij hebben geholpen om mijn leven opnieuw vorm te geven. Hoe mijn koers drastisch is veranderd ten opzicht van een jaar geleden! Lees mee hoe het werken met je Levenwiel je leven kan verreiken op zoveel meer gebieden in je leven, dan je voor mogelijk zou houden.

Lessen van Mieren

Van de Mieren kunnen wij zeer veel leren, als het gaat om bouwen en samenwerken. Ze zijn ons voorbeeld als het gaat om ‘Grote reizen beginnen met kleine stapjes’. Ze laten ons zien hoe belangrijk het is om processen in beeld te hebben en deze te structureren. Daarnaast is het belangrijk om aan dit alles een flinke dosis zelfdiscipline toe te voegen.

Mieren leren ons dat wij ons niet moeten laten weerhouden door onze omgeving en mindset, als het gaat om onze dromen. Mieren kunnen wel 10 tot 50x keer hun eigen lichaamsgewicht dragen. Dus waarom kunnen wij niet bouwen aan het fundament waarop onze grootste dromen gestalte krijgen?

Daarnaast moeten wij de sociale lessen van de Mieren ook zeker niet vergeten. Vertrouw erop dat een hard werkende en dienende houding hun vruchten zullen afwerpen. Met hard werken bedoel ik dan niet dat het zweet van je voorhoofd moet gutsen of dat je ’s avonds uitgeteld je bent in rolt. Nee! Met hard werken bedoel ik stug doorgaan; stapje voor stapje je route afleggen. Het gaat om de zelfdiscipline en volharding in het verwezenlijken van je plannen (dromen). Als je dit combineert met het ontwikkelen van je reukzintuig, zal het huis van je dromen zichtbaar worden in zijn mooiste vorm!

De aanleiding

Deze Insights is wel het moment om te vertellen hoe het zaadje om Bespirit te starten is gelegd, namelijk door mijn aandacht te gaan richten op mijn pensioen. Ik had mijn leven sinds mijn scheiding opnieuw opgebouwd vanaf nul, had veel geleerd en mooie resultaten neergezet. Vanuit een leven in schulden, was ik financieel onafhankelijk geworden. Mijn leven was totaal veranderd; mijn kinderen konden voor zichzelf zorgen, mijn grote liefde had ik begraven en ik had een nieuwe baan, waar ik erg veel plezier in had en waarin ik mijzelf kon ontwikkelen.

Het was tijd om nieuwe plannen te maken en een nieuwe koers uit te zetten. Welke dromen had ik nog, waar ik nog niet aan toe was gekomen? Welke dromen had ik nu, waar ik vroeger niet van durfde te dromen? Als ik terug keek op mijn leven, waar kreeg ik dan steeds de meeste energie van?

Het antwoord was snel gevonden: Coachen! Mensen leren te leven en werken vanuit hun intuïtie. Mensen stimuleren de beste versie van zichzelf te worden. Mensen zien groeien geeft mij steeds opnieuw ongelooflijk veel energie. Mensen zien gaan stralen, is gewoon schitterend om te zien. Ik wilde dus opnieuw een coachpraktijk gaan starten, zodat ik na mijn pensioen nog steeds kon blijven doen waar ik gelukkig van wordt.

Mijn avontuur

Het is grappig om terug te kijken en te zien hoe die keuze op één facet in mijn levenswiel gevolgen heeft gehad op vele andere aspecten in mijn leven. Hierbij moet ik dan wel benadrukken, dat dit ook wel heel erg bij mijn leven past! Mijn vrienden zeggen niet voor niets, dat ik een boek zou kunnen schrijven over al mijn ervaringen! Yes, some girls have all the fun! 😊

Het begon dus met het in kaart brengen van mijn financiële status ten tijde van mijn pensioen. Van daaruit ontstond het idee om opnieuw mijn eigen coachpraktijk te starten. Het idee was om dit rustig op te bouwen naast mijn huidige baan. Maar, niets zo veranderlijk als het leven, want door overformatie bleek die situatie al snel ineens verandert.

Mijn financiën in kaart brengen was zo gedaan. Als je dat namelijk één keer goed doet, is het een kleine moeite om het bij te houden. Dit overzicht heb ik ontworpen toen ik na mijn scheiding moest leven van 10% onder het minimum. Dit overzicht was een welkome basis voor mijn kinderen om snel hun eigen financiële situatie in kaart te brengen. Ik speelde al een tijdje met de gedachten om weer opnieuw te stoppen met roken en door te kijken hoeveel geld hier mee gemoeid was, kwam ik tot een besluit. Ik ging stoppen met roken en het geld dat hiermee vrijkwam kreeg een nieuwe bestemming.

Turbulentie

Stoppen met roken had ik eerder gedaan; toen ik ging trainen voor de Triathlon van Holten en was daar toen ook in geslaagd. Dat dacht ik ten minste, want toen ik ging studeren, ben ik ook weer begonnen. Nu lag mijn focus echter op mijn pensioen en hoe ik dan wilde dat mijn leven eruit zou zien. Aandacht voor mijn gezondheid leek een logisch bijverschijnsel. Als je daarbij bedenkt dat ik tijdens mijn vorige coachpraktijk andere mensen hielp om te stoppen met roken, wel dan werd het tijd om het nu zelf ook te doen. Maar dan nu wel blijvend natuurlijk 😉.

Dus vanuit de aandacht voor mijn pensioen, kwam het besluit om te stoppen met roken en te starten met Bespirit. Door de overformatie kwam de start van Bespirit in een stroomversnelling; een tijd van bezinning en het smeden van nieuwe plannen. Ik heb ooit eens gelezen; ‘Wens niet wat je niet hebt, dan dwaal je af en kun je niet hetgeen dat je wel hebt, maximaal inzetten.’.

Het werd dus een tijd van het bestaande (mijn baan) afronden en mijn praktijk starten. Wat was NU belangrijk voor het starten van een eigen praktijk? Wat was er veranderd, wat was nieuw voor mij, wat had ik te leren, wie kon mij daarbij helpen? Maar ook: wat wist ik al en wat wilde ik nu anders doen (ik had namelijk al eerder een eigen coachpraktijk gehad)?

‘Vertrouwen is als vlindervleugels; teer, kwetsbaar en wonderschoon’

Als we het hebben over de lessen van de Mieren, hebben wij het over zelfdiscipline ontwikkelen, maar daar hoort het ontwikkelen van vertrouwen ook bij. Je zou kunnen zeggen dat beide hand in hand gaan, als het vanuit de juiste intentie gebeurd.

In mijn geval werd de oprichting van mijn coachpraktijk Bespirit in april 2023 een feit en ging een mooi avontuur van start! In mijn eerdere Insights heb ik al het nodige geschreven over de hobbels en hindernissen onderweg en over de behaalde resultaten. In deze Insights kijk ik vooral hoe zelfdiscipline, in combinatie met een dienende houding mij hebben geholpen om het fundament te leggen, waarop Bespirit is gebouwd.

Door opnieuw naar mijn passie terug te keren en deze in bezit te nemen, zette ik de beweging in. Door mijn droom te vertalen in haalbare doelen, kon ik deze vertalen naar haalbare stapjes. In het consequent uitvoeren van deze haalbare stapjes, kon ik mijn mindset resetten waar het nodig was. Ik leerde nieuwe dingen, waardoor ik mijn plannen kon verfijnen en dus ook de bijbehorende stapjes kon verfijnen. Wat begon met de aandacht voor één facet van mijn Levenswiel, resulteerde in groei op vele anderen facetten (persoonlijke groei, werk, gezondheid, relaties, hobby’s).
Wil je dit ook? https://bespirit.nl/

Over 14 dagen volgt weer een nieuwe Bespirit Insights met meer groei- en stoeimomenten. Wil je deze direct in je mailbox ontvangen, stuur dan een berichtje via mijn website!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *