Wat is jouw oogst?

In deze Insighs kijk ik terug op de oogst van Bespirit. Hoe mijn verhaal heeft geleid tot waar ik nu sta. Lees hoe het web van Bespirit zich vormt én wat de vangst is tot nu toe! 😉

Lessen van de Spin

De lessen van de Spin gingen over het weven van je eigen web en de kracht daarvan. Door de draden te weven ontstaat de creatie die passend is en die zorgt voor balans.

Het lichaam van de Spin heeft de symboliek van het oneindigheidssymbool; de continuïteit van groei en ontwikkeling.

De tip was om de uitdaging vooral met plezier aan te gaan en te ontdekken hoe dromen dan werkelijkheid kunnen worden.

Mijn verhaal

Mijn persoonlijke verhaal is er niet een met een gouden basis, maar het heeft mij er nooit van weerhouden om doelen te bereiken. Door de kracht van mijn mindset te ontdekken en te ontwikkelen, heb ik vele verkeerd aangeleerde overtuigingen kunnen loslaten. Deze kracht van je mindset is mooi verwoord in het boek van Michael Pilarczyk ‘Master Your mindset’.

Andere woorden voor deze kracht zijn ‘the selffulfilling prophecy’, ‘de wet van de aantrekkingskracht’ of ‘karma’. Ik noem dit vaak ‘het boomrangeffect’. Als je zelf ‘verandert’, ‘verandert’ ook de wereld om je heen. De basis is dat je ervan uitgaat dat je goed bent, zoals je bent, maar streeft te groeien naar een betere versie van jezelf.

Je doet pas iets fout, als je je hiervan bewust wordt en er toch mee doorgaat. Veranderen betekend luisteren naar de informatie van gevoelen en emoties. Door de diepere betekenis achter ‘aangeleerde’ overtuigingen te zoeken.

Een omweg

Van A naar B gaat niet altijd via een rechte weg. Soms is een omweg echt sneller. De weg vooruit gaat stap voor stap. Net als het vormen van een web, draad voor draad gaat. Soms moet je overnieuw beginnen of een extra versteviging aanbrengen.

Zie het als het lopen in een bos zonder routekaart. De ene keer moet je omlopen, omdat het pad stopt of een grote omgevallen boom je de weg verspert. De andere keer moet je diepe plassen omzeilen en een route bovenlangs zoeken.

Vanuit je passie om het eindpunt te halen in combinatie met een juiste mindset ben je in staat om oplossingen te vinden.

Web van Bespirit

Het huidige deel van het web van Bespirit heeft zichtbare vormen gekregen door de ontwikkeling van de eerste producten. Denk aan de GROEI-wandelingen, het Gratis eBook en de Exclusieve training.

Dit web is met veel plezier (ondanks de frustraties die er ook echt wel waren 😊) draadje voor draadje gesponnen. Vooral in het begin was het zoeken aan welke tak ik de draad het beste kon beginnen. Of waar ik het andere eind naartoe spon om een solide basis te verkrijgen.

Na die eerste contouren werd gewerkt aan de versteviging door te werken aan kwaliteit en verfijning. En nee, dit is niet gericht op perfectie, maar puur op kwaliteit, want dat staat bij Bespirit echt hoog in het vaandel!

Als je elke draad spint, is het ook echt exiting om terug te kijken op het resultaat tot nu! Waarbij ik niet vaak genoeg kan herhalen hoe dankbaar ik ben voor de support van mijn crew en danktank, want zonder hun kritische blik en support was Bespirit nog niet zo ver geweest als nu.

Ondernemerschap

Het is net zoiets als de eerste stapjes van je kind. Ook dat is spannend voor ouders toch?! Als ondernemer voelt het net zo, als je kijkt naar je eerste resultaten. Het aandachtspunt blijft om tijdens de groei van je bedrijf altijd aandacht te blijven houden voor nieuwe successen. Want ook voor het tweede, derde (en meer 😉) kind is het eerste stapje memorabel!

Een ondernemer groeit mee met de groei van zijn bedrijf. Immers: ‘wat je aandacht geeft, dat groeit.’ Aandacht voor vernieuwing en groei betekent je verrijken met nieuwe kennis, nieuwe stappen zetten en zo dus ook nieuwe ervaring opdoen. Het vergaat mij niet anders kan ik je zeggen.

Deze creatie van Bespirit is ontstaan door een combinatie van studie, onderzoek en levenservaring. Door ook mijn eigen ‘aangeleerde’ overtuigingen onder de loop te nemen, kon ik groeien tot waar ik nu sta. En dat is al heel veel verder dan de start op 30 april jl, waarin ik mij inschreef bij de KvK.

Door bestaande en nieuwe kennis samen te voegen met de lessen uit de dierenwereld heb ik ook zelf weer een groeiperiode mogen ervaren. Door het schrijven en ontwikkelen heeft die kennis en ervaring ook vorm gekregen in mijn dagelijks leven. Grote reizen beginnen met kleine stapjes. En de kracht van het stapeleffect wordt vaak pas na drie maanden zichtbaar. Door nu dus terug te kijken op de reeds afgelegde weg, wordt ik mij opnieuw bewust van dit stapeleffect! Hoe mooi is dat. 🥳

Nu ik dus vanuit het NU terugkijk op de periode achter mij merk ik dat de kwaliteit van mijn levensgeluk is toegenomen. Meer plezier, betere eet- en leefgewoonten, nog meer en vaker een gevoel van dankbaarheid. Waarmee de kracht van mijn gedachtengoed dus weer wordt onderstreept. En ja, ook dat geeft energie! Buiten de vangst van de eerste cliënten is er dus ook genoeg bijvangst om bewust van te zijn. Namasté.

‘Echte wilskracht geeft dromen aardse vormen’

Dit continue proces van groeien en stoeien geeft mij dus nog steeds enorm veel plezier. Sterker nog, het geeft mij energie en inspireert om ook de volgende draden van het web te spinnen. Om Bespirit nog meer vorm te geven en door te ontwikkelen.

Het eerste deel van het web is krachtig genoeg. Het loopt en groeit gestadig. Zelfs zodanig dat het al heeft geleid tot de aanpassing van mijn website. Dit is het zichtbare gedeelte. Van de nieuwe fase die al in ontwikkeling is, worden de draden gesponnen. De contouren zijn gemaakt. Nu kan ook hiervan de verfijning zijn vorm gaan vinden.

Dit nieuwe deel van het web van Bespirit zal ook draadje voor draadje worden gesponnen. Op naar de realisatie van weer een volgende stap vooruit!

Mijn persoonlijke lessen van de Spin zijn vooral gelegen in het geduld en vertrouwen van de Spin. De eerste resultaten zijn echter binnen en dat is goed voor het vergroten van mijn vertrouwen. Geduld vind ik nog wel eens lastig. Mijn gedrevenheid zit mij hierbij nog wel eens in de weg (mijn vrienden zullen dit zeker beamen 😊).

Over 14 dagen volgt weer een nieuwe Bespirit Insights met meer groei- en stoeimomenten. Wil je deze direct in je mailbox ontvangen, stuur dan een berichtje via mijn website!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *