Weef je eigen toekomst!

Wie wij zijn en hoe ons leven eruit ziet wordt grotendeels gevormd door de omstandigheden van onze wieg en onze omgeving in het verleden. Wij weven ons eigen web en zijn toch vaak verbaast over de vangst.
Wat is jouw narratief en hoe kun je deze herschrijven?
In deze blog wil je informeren en inspireren om je eigen toekomst te weven!

Narratief is jouw persoonlijke levensverhaal en hoe dit is gevormd door emotionele ervaringen. Het gaat over jouw spirit. Wat zin geeft aan jouw leven en waar jij jouw innerlijke kracht uit put. Over jouw essentie.

Ons levensverhaal is van invloed op alles wat wij ondernemen. Niet alleen wat betreft ons privéleven, maar ook economisch en werk gerelateerd. Dit is de kracht achter onze verwachtingen.

Oorsprong

De vorming van wie wij zijn begint al tijdens de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat omstandigheden als stress van invloed zijn op onze hersenontwikkeling. Invloeden waar wij absoluut geen grip op hebben.

Na onze geboorte worden wij beïnvloed door de sfeer, omstandigheden en alle communicatievormen die ons omringen. En ook hier hebben wij zeker in het begin geen invloed op. Als kind ben je nu eenmaal afhankelijk van je ‘opvoeders’ en heb je niet dezelfde keuze als een volwassene.

Als wij volwassen zijn kunnen wij kiezen om onze koffers te pakken en te vertrekken. Als kind hebben wij die keuze niet. Een fijne jeugd met liefdevolle ouders is dus een gouden basis, maar geeft helaas geen garanties.

Vorming

Tijdens ons leven gebeurt er van alles; het ene ingrijpender dan het andere. Welke gebeurtenissen impact hebben heeft echter ook te maken met de kern van wie wij zijn. Niet elke gebeurtenis heeft op iedereen evenveel impact. Dit is afhankelijk van de rode draad in ons leven.

Evaringen bezorgen ons een bepaald gevoel dat wel of niet gewenst is. En van hieruit ontstaat of groeit gedrag, waarmee wij bepaalde ervaringen aantrekken enz. Op deze wijze ontstaat selffulfilling prophecy. De ervaring zorgt voor gedrag, dat ons sterkt in ons geloof op bepaalde resultaten.

Herwaarderen

Met bewustzijn kunnen wij hier echter invloed op uitoefenen. Wij kunnen niet kiezen wat ons overkomt, maar wel altijd kiezen hoe wij hiermee omgaan! Vanuit onze levenskracht kunnen wij werken aan een toekomst die ons levensvreugde geeft.

Wat wij denken kunnen wij vervangen door nieuwe gedachten. Gedachten die ons vooruit helpen en sterken in ons geloof, dat wij er mogen zijn. Gedachten die ons doen vertrouwen op de dag van morgen.

Positieve gedachten zullen ons energieniveau verhogen. Arbeid voelt niet als werken, als dit vanuit je passie gebeurd. Zo kunnen wij ons eigen web weven om onze dromen te vangen.

Mijn narratief

Toen ik als 16-jarige mijn ouderlijk huis verliet om hier nooit meer terug te keren, was ik mij van dit alles nog niet echt bewust. Door mijn nieuwsgierigheid ontdekte ik de kracht van verandering.

Door te spelen met kleine aanpassingen in gedrag en gedachten kreeg ik steeds meer invloed op de wereld om mij heen. De invloed van ‘selffulfilling prophecy’ en de quote ‘verandering begint bij jezelf’ kregen steeds meer inhoud.

Dit alles heeft mij geholpen om traumatische ervaringen om te zetten in vooruitgang. Door steeds weer sterker uit de strijd te komen ben ik geworden tot wie ik nu ben. Door mijn eigen web te weven heb ik geleerd om al veel van mijn eigen dromen te vangen.

Narratief coachen

Met narratief coachen ga ik uit van jouw verhaal. Wat trek jij aan, dat niet meer bij je past? Ben jij tevreden over wie je bent en wat je doet? Of wil jij meer, anders of beter?

Ga ervan uit dat jij goed bent, zoals je nu bent. Herwaarderen van jouw verhaal geeft je de mogelijkheid om een (nog) betere versie van jezelf te worden.

Door ons eigen creatieve ritme te begrijpen, kunnen wij verandering aanbrengen in de balans tussen onze polariteiten. Welke volgende stap geeft jouw bijvoorbeeld meer evenwicht tussen goed en fout of macht en onmacht?

De Spin

Hoewel spinnen niet ieders favoriet zijn, kunnen wij wel heel veel van hen leren! Het zijn meesters in het weven van bijzondere creaties. De vloeistof van hun spinrag wordt hard zodra deze met zuurstof in aanraking komt.

De krachten van hun web zijn verbazingwekkend groot en krachtig en hun spiraalvormige web staat voor verandering en balans.

Het lichaam van de spin bestaat uit twee delen en lijkt op een acht. Dit heeft symboliek met het oneindigheidssymbool.

Lessen van de Spin

Leer van de spin en onderzoek je eigen web! Is het nog sterk genoeg of moet het vervangen worden?

Leer de magie om je eigen web te weven en zo subtiel je eigen toekomst te beïnvloeden.

Ga de uitdaging aan en ontdek het plezier van verandering. Weef het web van je dromen!

‘Echte wilskracht geeft dromen aardse vormen’

Wil je meer weten over de kracht van bezieling en hoe jij die kunt verhogen?
Laat een berichtje achter, dan neem ik z.s.m. contact met je op.
Are You Ready To Become Your Own Crystal?

Veelgestelde vragen

Wat is een trauma?

De vertaling van Van Dale geeft aan dat een trauma een verwonding is. Of een hevige geestelijke aandoening die een stoornis veroorzaakt.

Wat is een polariteit?

Een polariteit gaat over tegengestelde polen. Dit kunnen tegengestelde eigenschappen of kenmerken zijn.

Wat is wilskracht?

Met wilskracht kun je emoties en aandacht beheersen en gebruiken om je doel te bereiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *