Wat zijn jouw gouden momenten?

In deze Insights kijk ik terug op de gouden momenten van de afgelopen periode van Bespirit. Laten wij snel gaan kijken of ik de lessen van de Specht in praktijk heb kunnen brengen.

Lessen van de Specht

Bij de lessen van de Specht ging het erom om een state of mind te creëren, waarin je dankbaar bent voor de levenslessen die je mag ervaren. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor variatie en te kijken naar je ritme van het vieren van succes.

Waar het ook om ging was om bewust te worden en te zijn van de gouden momenten die je onderweg verzameld. Hier kun je van leren en het kan je helpen om de intrinsieke motivatie in stand te houden.

Bewustzijn van het proces geeft inzicht in waar je wilt groeien en blijkbaar geeft dit de creativiteit een boost!

Leermomenten

Als ik één ding zeker weet, is dat er heel veel leermomenten zijn geweest in de afgelopen maanden! Leermomenten, waarin ik nieuwe kennis moest opdoen of waarin ik nieuwe vaardigheden moest aanleren.

Maar ook leermomenten over mijn eigen state of mind waren aan de orde van de dag! Met regelmaat werd ik geconfronteerd met mijn persoonlijke beperkende overtuigingen. Met emoties, die mij vertelden dat ik nog werk aan de winkel had!

De afgelopen periode was met recht een bergachtig landschap. Soms met hoge scherpe pieken en diepe dalen en op andere momenten meer glooiend van vorm. Dacht ik de ene dag nog dat ik het voor elkaar had, stond ik de andere dag weer met 4-0 achter.

Levensvreugde

Ondanks alle hindernissen kan ik oprecht zeggen dat ik er nog steeds ongelooflijk veel plezier aan beleef om Bespirit verder uit te rollen. Doen wat ik leuk vind voelt gewoon niet als werken, maar geeft een gevoel van voldoening!

Het is gewoon heerlijk om te ervaren (en te voelen) hoe de creativiteit door je heen stroomt, als een nieuwe hindernis is genomen! Je weer een stap verder bent! De mist weer een beetje meer is opgetrokken, waardoor er meer zicht is op de volgende stap(pen).

Die positieve stimulerende energie inspireert én is een aandachtspunt. Want het is ook belangrijk om met regelmaat even terug te schakelen. Om niet steeds in de hoogste versnelling te gaan.

Hindernissen

Ik schreef in mijn eerdere Insights al over de strubbelingen met de website. De achtbaan van gevoelens slingerde mij van schrik, frustratie, vertrouwen (loslaten), naar vreugde, dankbaarheid en trots. Dit was letterlijk een voorbeeld van ‘We zijn er!’, naar 4 stappen terug (weer opnieuw kunnen beginnen), naar een overweldigend trots gevoel!

Trots op het eindresultaat, waaraan ik zelf niets anders heb gedaan dan (vaag) aangeven wat ik wilde. Trots om te zien hoe mijn gedachtengoed zo mooi is vormgegeven. Maar ook diepe dankbaarheid over hoe die website is ontvangen! Dus iedereen oprecht bedankt voor de mooie berichtjes als antwoord op de lancering van deze website. Namasté!

En wat te denken van het feit, dat ik mijn eigen blinde vlek voorbij moest zien te komen? Het confronteerde mij echt met twijfels. Het dwong mij om stil te staan en te luisteren naar de stem in mijzelf. Om te voelen hoe mijn lijf op slot stond, zodat ik wist dat ik vast zat in een fixed mind. Uitademen en dus stromen, maakte dat ik weer in contact kwam met mijn kern. Dus loslaten en ruimte maken, zodat de creativiteit weer kon stromen. Antwoorden komen vanzelf, als je de juiste vragen stelt.

Overwinningen

Door niet op te geven en steeds opnieuw de uitdaging aan te gaan heb ik zelf heel veel mogen leren. Ik heb mogen ontdekken, dat je nooit iets voor niets leert. Mijn ervaring om artikelen te schrijven voor het Rijssens Nieuwblad maakten dat ik het aandurfde om blogs te gaan schrijven. Uiteraard is het schrijven van een blog toch net weer even anders dan een artikel voor een huis-aan-huis krant. Maar toch!

En natuurlijk was het spannend om die eerste blog ‘Moments of Inspiration’ dan ook online te zetten. Hoe zou dat worden ontvangen bij jullie (de lezers)? Het betekend namelijk ook ‘jezelf kwetsbaar durven opstellen’ en de overtuig ‘wat zullen anderen daarvan vinden?’ loslaten.

Met die laatste overtuiging bedoel ik natuurlijk alleen, dat die overtuiging mij niet belemmerde om te doen waarvan ik dacht dat goed was. Om met de beste intentie waarde toe te voegen. Het gevoel van ‘liefde’ na al die mooie, warme en oprechte reacties. Het voelt als het spreekwoordelijke steentje in het water, van waaruit een rimpeling ontstaat die steeds groter wordt.

‘Geniet van elk vruchtbaar moment; het zijn de zoete herinneringen in de winter’

De ultieme vraag in deze Insights is natuurlijk of ik mijn successen heb gevierd en hoe. Ja, dat heb ik. Bij elke tegenslag heb ik mijn vertrouwen uitgesproken richting mijn crew (en denktank) en de aandacht gelegd op wat er wel goed was gegaan. Bij elke tegenslag waarmee ik zelf moest dealen, heb ik geprobeerd dit zelfde te doen voor mijzelf.

Bij elke ‘overwinning’ heb ik mijn dankbaarheid uitgesproken naar mijn crew en als ik daar zelf verantwoordelijk voor was, heb ik de tijd genomen bewust te zijn van dat succesmoment. Dit heeft mij zeker geholpen om de gevoelens van onzekerheid te overwinnen. Daarnaast heb ik in stilte genoten van de groeimomenten van mijn crew, want mensen zien groeien is zo mooi om te zien!

Na de lancering en eerste bestelling van de weggever en training ‘Vrouwen in Controle’ heb ik heel bewust pas op de plaats gemaakt. Even een dagje weg. Andere dingen doen. Even op een andere manier genieten van het leven. En samen met mijn droomteam lekker gezellig uit eten.

Op dit moment wordt er al weer met veel plezier gewerkt aan de volgende fase van Bespirit. Wat dat allemaal is en wat er gaat komen, dat gaat zich vanzelf uitrollen. Want ook voor Bespirit geldt, dat ‘Grote reizen beginnen met kleine stappen!’ 😊

Over 14 dagen volgt weer een nieuwe Bespirit Insights met meer groei- en stoeimomenten. Wil je deze direct in je mailbox ontvangen, stuur dan een berichtje via mijn website!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *