De vibratie van muziek!

Muziek inspireert! Het helpt ons door moeilijke tijden of vergezeld ons op de hoogten van ons succes. Het herinnerd ons aan bijzonder verdrietige of vrolijke momenten. Muziek raakt ons emotioneel en kan ons helpen onze emoties te dragen. En soms raakt muziek ons diep in onze ziel! Muziek is een ware inspiratiebron, maar wat is inspiratie?

Inspiratie is jouw persoonlijke spirit, waaraan jij uitdrukking wilt geven. Waar jij inspiratie uithaalt, is persoonlijk. Jouw inspiratie zet je aan om iets te doen waar jij gelukkig van wordt en dat bij jou past. Inspiratie kan je halen uit de natuur, een goed boek, een gesprek, een theatervoorstelling of muziek. Inspiratie kan dus oneindig veel vormen aannemen.

In deze blok wil ik het hebben over muziek. Muziek heeft namelijk een grote invloed op ons gehele systeem. Hoe? Dat lees je hieronder.

Invloed van muziek

Muziek bestaat uit hoorbare tonen, geluiden en klanken, maar ook uit onhoorbare, zoals stiltes. De unieke combinatie en variatie van beide hebben grote invloed op ons gehele systeem. Dit kan een combinatie zijn van vocaal en instrumentaal, maar kan ook alleen vocaal of instrumentaal zijn.

Als wij het hebben over vocale muziek, hebben wij het over de menselijke stem. Onze stem. Die van jouw, die van mij en die van iedereen die wij ontmoeten. Sommige stemmen klinken ons schril in de oren en anderen gemaakt. Soms vertelt iemand iets, dat ons als muziek in de oren klinkt.

Wat wij vinden van de klanken, tonen en muziek om ons heen, zegt iets over ons. Ons gemoed van dat moment, onze overtuigingen, onze emoties. Dit heeft allemaal verband met de levensfase waarin wij ons bevinden en wat er allemaal speelt in ons leven. Muziek resoneert op ons narratieve.

Onbewust of bewust

Onbewust maken wij hier gebruik van door het luisteren naar muziek. Muziek waar wij mee opgegroeid zijn of nieuwe muziek doordat wij nieuwe vrienden maken. Soms zijn wij opgegroeid met bepaalde muziek en blijven wij hier een leven lang voorkeur voor houden. Het effect kan echter ook zijn, dat wij juist een hekel aan deze muziek hebben gekregen.

Onze muzieksmaak is persoonlijk en kan daarom mee veranderen tijdens ons leven. Zo kunnen wij tijdelijke of blijvende voorkeuren ontwikkelen. Onze muziekvoorkeuren resoneren mee met onze gevoelens. Als wij verdrietig zijn hebben wij behoefte aan andere muziek, dan wanneer wij vrolijk zijn. En ook dat kan per persoon verschillen.

Deze vaak onbewuste invloed van muziek kunnen wij veel bewuster inzetten. Sound healing is hier een bekend voorbeeld van. Sound healing kan door middel van klankschalen, maar kan ook met bepaalde stemvorken. Maar er zijn veel meer mogelijkheden.

Mantra’s

Bij Yoga en meditatie wordt vaak verwezen naar onze energiecentra; ook wel chakra’s genoemd. En dat alles energie is en wij uit oneindig kleine energiegolfjes bestaan, is bewezen in de kwantumfysica.

Yoga en ademhaling horen bij elkaar, net zoals zingen en ademen bij elkaar horen. Als wij onze stem door middel van klanken of woorden combineren met onze ademhaling, kunnen wij een positieve invloed uitoefenen op ons energetische systeem. Wij hebben als basis zeven energiecentra en elk centrum kunnen wij stimuleren met een bepaalde klank of woord.

Je kunt dit ook uitbreiden met positieve, versterkende gedachten; affirmaties. Door deze steeds opnieuw te herhalen (in gedachten of uitgesproken), kunnen wij bijdragen aan het kalmeren van emoties, de ontspanning van onze geest of het initiëren van een nieuwe beweging. Het kan ons helpen om van een fixed mind naar een grow mind te groeien.

Inspiratiebron

Tijdens mijn energetische opleiding heb ik mij ook gespecialiseerd in sound healing. Bewust omgaan met muziek is dus niet nieuw voor mij. Muziek kan mij dan ook zeker inspireren! Door open te staan voor de resonantie, kom ik soms tot bijzondere inzichten.

Zo ook tijdens de voorbereidingen van Bespirit. Als ontspanning genoot ik ´s avonds van ´Beter Then Ever´. Een Nederlands muziekprogramma waarin oud-deelnemers van talentenjachten hun verhaal en hun muziek en stem met ons delen.

Julia Zahra, een Nederlandse singer-songwriter, bracht het nummer ‘Home again’. Met haar unieke performance raakte zij mij tot diep in mijn ziel. Het origineel is van de Engelse soulzanger Michael Kiwanuka die vele invloedbronnen verwerkt in zijn songs. Ineens vielen vele stukjes uit mijn leven op zijn plaats.

De Beer

De symboliek van de Beer is onze innerlijke stem en levenscycli. In de herfst bereid de Beer zich voor op het overbruggen van de winter. Dit noemen wij vaak de winterslaap, maar dat is het niet.

Om de winter te overbruggen verlagen Beren het tempo van hun ademhaling. Hierdoor daalt hun lichaamstemperatuur. De diepte van hun slaap heeft alles te maken met de hoeveelheid opgeslagen vetreserves. Wat voor de wetenschap nog steeds een wonder is, is dat de nieren van de beer in deze periode ophouden met functioneren.

In deze periode krijgen berinnen twee, soms drie welpen. Deze komen pas in het voorjaar samen met de berin naar buiten.

Lessen van De Beer

Van de Beer kunnen wij leren om kracht te vinden in ons zelf. De bronnen om te overleven zijn opgeslagen in ons zelf. Deze innerlijke energie kan voor ons nu nog onbekend zijn, maar met de juiste ademhaling kunnen wij op weg om deze te vinden.

Van de Beer kunnen wij leren om onze innerlijke stem te (her)ontdekken. Onze eigen uniekheid en het levensritme dat daar bij past. Zelfreflectie kan leiden tot onbekende mogelijkheden, die je de honing in het leven gaan laten ervaren.

Leer van de Beer en ontdek de vibratie van jouw unieke, innerlijke stem! Wat sluimert in jouw dat nog niet wordt gehoord?

Iedereen heeft zijn eigen berg die uitkijkt over het land van melk en honing

Wil je meer weten over de kracht van bezieling en hoe jij die kunt verhogen?
Laat een berichtje achter, dan neem ik z.s.m. contact met je op.
Are You Ready To Become Your Own Crystal?

Veelgestelde vragen

Wat is een chakra?

Chakra’s worden ook wel energiecentra genoemd. Chakra komt uit het Sanskriet en betekent cirkel of wiel. Wij kennen zeven hoofdchakra’s in ons lichaam. De energie van elk chakra kun je positief beïnvloeden met bepaalde klinkers en woorden, gecombineerd met ademhaling. Positieve beïnvloeding van de chakra’s heeft een positieve invloed op emoties en ons mentale en fysieke systeem. Chakra’s hebben invloed op organen, hormonen en bloedsomloop.

Hoe werkt ons gehoor?

Door ons gehoor worden trillingen in de lucht omgezet in geluid. De geluidsgolven worden door de gehoorbeentjes doorgegeven en daarna verwerkt door het slakkenhuis. Dit is gevuld met vloeistof en vele kleine haarcellen. De beweging van de vloeistof zorgt voor signalen aan de hersenen, waarna wij deze ontvangen informatie verwerken.

Wat is een mantra?

Een mantra wordt ook wel meditatiespreuk genoemd. Het kan bestaan uit klanken, woorden en spreuken. Een mantra is opgesteld in het Sanskriet en wordt in het Oosten al duizenden jaren gebruikt. In plaats van met mantra’s kan je ook werken met affirmaties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *